Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vonn sivusi Stenmarkin kristallipalloennätystä

Yhdysvaltalainen otti uransa 19. lajicupvoiton

Urheilu
 
Lindsey Vonn
Lindsey Vonn

Yhdysvaltalainen alppihiihtäjä Lindsey Vonn varmisti supersuurpujottelun maailmancupin kokonaiskilpailun voiton kauden päätöskisassa Ranskan Meribelissä.

Kyseessä on Vonnin uran yhdeksästoista alppihiihdon lajicupien kokonaisvoitto. Vonn sivuaa ruotsalaisen Ingemar Stenmarkin ennätystä.

Vonn, 30, varmisti aikaisemmin tällä kaudella syöksycupin voiton. Kaikkien lajien kokonaiskilpailun voittaja on vielä auki. Itävallan Anna Fenninger johtaa 1 453 pisteellä, ja Slovenian Tina Maze on 32 pisteen päässä toisena. Kolmantena oleva Vonn on jo menettänyt mahdollisuutensa kyseiseen pystiin.

Torstain supersuurpujottelun Vonn voitti melkein puolen sekunnin erolla Fenningeriin. Tulos ratkaisi yhdysvaltalaiselle kokonaiskisan voiton.

"Anna laittoi minut tiukoille. Laskin niin lujaa kuin pystyin, olin ehdottomasti äärirajoilla. Olen innoissani voitosta ja kauden toisesta kristallipallosta", Vonn hehkutti kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa.

Loukkaantumisista kärsinyt Vonn jätti viime kauden maailmancupin kesken ja jäi pois olympialaisista. Tämän kauden paluu huipulle on maistunut vaikeuksien jälkeen hyvältä.

"En ehtinyt harjoitella tarpeeksi loukkaantumisien vuoksi. Kun pystyn harjoittelemaan, saan itseluottamusta ja silloin lasken, kuten nyt", Vonn sanoi.

Vonn on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä alppihiihtäjistä. Hän on voittanut alppilajien naisten kokonaiscupin urallaan neljä kertaa. Eri lajien voittopystit mukaan lukien kristallipalloja on kertynyt yhteensä 19.

Samaan on pystynyt vain Ruotsin Stenmark, joka kilpaili maailmancupissa vuosina 1974–89. Stenmark, 59, voitti alppilajien miesten kokonaiscupin urallaan kolme kertaa.

Pujottelua ja suurpujottelua 1980-luvun taitteessa dominoinut Stenmark voitti molempien lajien kokonaiscupit seitsemän kertaa peräkkäin vuosina 1975–1981.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!