Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

JYP vei äärikiihkeän väännön

Jyväskylässä sai huomata tosipelien alkaneen

Urheilu
 
Pasi Hautala
Liigan huippuhetket: JYP vei kuuman kamppailun
Liigan huippuhetket: JYP vei kuuman kamppailun
JYP piti kotiedustaan kiinni selätettyään Bluesin puolivälierien avauskamppailussa Jyväskylässä. Hurrikaanipaidat kiskaisivat ratkaisevan eron espoolaisiin päätöserän kahdella osumallaan.
JYP 3 Blues 1 Voitot 1–0

Ei ollut Bluesista ryöstämään kotietua JYPiltä. Espoolaiset eivät ole neljään vuoteen voittaneet Jyväskylässä, eikä taika hyvästä yrityksestä huolimatta murtunut perjantain pudotuspeliavauksessa.

Blues otti maalin takaa-ajoasemassa jo hyvissä ajoin maalivahti Eetu Laurikaisen pois kaukalosta. Uhkapeli tuotti lopullisen niitin, kun JYPin Markus Poukkula iski tyhjiin 3–1.

Viime sekunneilla vieraiden Stefano Giliati kävi lyömässä JYPin maalivahtia Tuomas Tarkkia, ja sen jälkeen oli kaaos valmis. Bluesin Kim Hirschovits ja JYPin Daryl Boyce ottivat kunnon painiottelun, ja jäähysaldoa kasvatettiin loppuhetkillä yhteensä 36 minuutin edestä.

Joukkueet ovat loistaneet tällä kaudella ylivoimapelissä, ja nytkin tehtiin kolme maalia vastustajan jäähyillessä. JYPin ylivoimamaalaajat ovat tuttuja sotureita: Petr Hubacek ja Jani Tuppurainen. Pudotuspelit tuovat aina esiin yllättäviä ratkaisijoita. Tällä kertaa sellainen oli Bluesin puolustaja Victor Westermarck. Westermarck teki runkosarjassa vain yhden maalin – marraskuussa Sportia vastaan. Nyt Bluesin kakkosylivoima pelasi JYPin neliön alas, ja Westermarck nousi niittaamaan vieraiden ainokaisen.

Kaikesta huomasi, että nyt alkoivat tosipelit. Taklauksia nähtiin enemmän kuin viidessä runkosarjan keskivertopelissä yhteensä.

Kun Bluesin hämmentäjäketju Jari Sailio–Siim Liivik–Stefano Giliati oli jäällä, sattui ja tapahtui. Varsinkin Sailiolla oli valtava lataus, ja hän jakeli taklauksia niin laidassa kuin avojäälläkin.

Mutta ei hissutellut isäntäjoukkuekaan. JYPin toiseksi pienin pelaaja, Eric Perrin, leipoi hanskallaan Sailion kasvoja ja heitti laajakaarisella painiotteella tämän jäähän.

Juuso Pulli puolestaan kiehutti Bluesin Kai Kantolaa. Kantola kuohahti ja änkesi Pullin espoolaisjoukkueen vaihtoaitioon.

Linjatuomarilla oli välillä syli täynnä kypäriä, kun maalinedustaa putsattiin ylimääräisistä varusteista.

Pasi Hautala
Jyväskylä

petteri kivimäki
JYPin Petr Hubacek ja Bluesin Siim Liivik ottivat välillä tiukasti yhteen.
JYPin Petr Hubacek ja Bluesin Siim Liivik ottivat välillä tiukasti yhteen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!