Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työvoitto tuli levottomilla jaloilla

Kaisa Mäkäräinen taistelee tiukasti maailmancupin kokonaisvoitosta

Urheilu
 
Vasili Maksimov AFP
Kaisa Mäkäräinen on voittanut keskimäärin joka neljännen kilpailunsa maailmancupissa.
Kaisa Mäkäräinen on voittanut keskimäärin joka neljännen kilpailunsa maailmancupissa. Kuva: Vasili Maksimov AFP

Levottomat jalat on nimi hermostolliselle oireyhtymälle, josta monet ihmiset kärsivät elämänsä aikana.

Tästä ei ollut kuitenkaan kyse, kun ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen kuvasi jalkojensa olleen "tosi levottomat" pystyammunnan aikana perjantaina maailmancupin pikakilpailussa (7,5 km).

Artikkeliin liittyvät

Vaikka jalat tärisivät pahoin, Mäkäräinen hallitsi tilanteen, selvisi yhdellä hudilla ja eteni sen jälkeen Venäjän Hanti-Mansisjkissä kauden kuudenteen mc-voittoonsa

Samalla Mäkäräinen piti realistisella tasolla mahdollisuutensa voittaa kolmannen kerran maailmancupin kokonaiskilpailu.

Kun cupia johtava Valko-Venäjän Darja Domratševa jäi kahdella sakolla kolmanneksi, Mäkäräinen kavensi kaksikon välisen eron 16 pisteeseen.

Toiseksi sijoittui Saksan potentiaalinen uusi tähti Laura Dahlmeier, joka Mäkäräisen tavoin selvisi yhdellä sakkokierroksella.

"En odottanut, että pystyisin voittamaan tänään. Näköjään tasainen hyvä suoritus riittää pitkälle vielä kauden tässäkin vaiheessa, mutta ainahan se on kiinni muistakin", Mäkäräinen sanoi puhelimitse siperialaiskaupungista, jossa hän vuonna 2011 voitti uransa toistaiseksi ainoan maailmanmestaruuden.

MM-urakoinnin jälkeen Mäkäräinen kertoi olleensa alkuviikon päivät tosi huonossa fyysisessä vireessä. Hän kiitteli joukkueen fysioterapeuttia, jolla oli riittänyt töitä.

"Jalkojen elvyttämiseksi saatiin tehdä paljon hommia. Eilen alkoi tuntua jo paremmalle. Henkinen vire on ollut parempi."

Mäkäräisellä oli MM-kisoissa monien muiden tavoin huonoa tuuria tuulen kanssa erityisesti pikakilpailussa. Eilenkin tuuli tuiversi varsinkin makuuammunnan aikana.

"Siinä piti vähän odottaa, ja sen takia kertyi ylimääräisiä sekunteja. Pysyin kuitenkin kärryllä ja pystyin ottamaan taulut alas."

"Pystyammunnassa oli hyvä tuulirako. Sen suhteen olin onnekas, mutta jalat tärisivät niin, että siitä olisi voinut tulla ihan jackpot. Olen erittäin tyytyväinen, että selvisin yhdellä sakolla. Tämä oli työvoitto."

Ykkössija oli erittäin tärkeä maailmancupin kokonaiskilpailuin kannalta, sillä Mäkäräinen pääsee lauantain takaa-ajoon 15 sekuntia Domratševan edellä.

"Otan kisan kerrallaan. Huomenna näkee, millaiseksi tilanne muodostuu ennen viimeistä kisaa (yhteislähtö). Olen sinut tämän kanssa."

Kauden voittoprosenttinsa Mäkäräinen hilasi uudelleen yli 25:n, kun takana 23 osakilpailua 25:stä.

Parhaimmillaan hänen voittoprosenttinsa oli peräti 60, kun hänellä oli viiden ensimmäisen osakilpailun jälkeen kolme voittoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!