Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brad de Veluwen ura kilpahevosena ohi

Vanha jalkavamma uusiutui Ruotsissa

Urheilu
 
Leif Rosas
Brad de Veluwe Sipoossa viime elokuussa
Brad de Veluwe Sipoossa viime elokuussa Kuva: Leif Rosas

Suomen viime vuosien parhaan ravurin, Brad de Veluwen ura kilpahevosena on ohi. Seitsemänvuotias ori loukkasi Ruotsissa uudestaan hankositeensä, minkä takia se on ollut lähes vuoden tauolla.

"Tämä on klassinen hankositeen vamman kaava. Kun se uusiutuu, tilanne on hankala. Suosittelen, että Brad siirretään siitokseen. Siitä ei tule enää kilpahevosta", kertoi Bradin valmentaja Reijo Liljendahl HS:lle.

Bradin jalkaa yritettiin ensin kuntouttaa Suomessa muun muassa vesijuoksulla, mutta hevosen omistaja Anders Ingman siirsi sen kuntoutukseen ja valmennukseen Liljendahlille Ruotsiin.

Suomessa Bradia valmensi ja ohjasti Tuomas Korvenoja.

Vielä viime viikolla Ingman haaveili varovaisesti, että Brad voisi juosta kevään isossa kilpailussa Elitloppetissa, jossa se oli parhaimmillaan kaksi vuotta sitten neljäs.

Liljendahlin mukaan Brad sai vielä viime perjantaina lääkärintarkastuksessa puhtaat paperit. Maanantain toisessa harjoitusjuoksussa hevonen alkoi kuitenkin ontua. "Tiistaina eläinlääkäri sitten sanoi, että tämä oli tässä. Jalka ei kestä. Valitettavasti."

Bradin ennätykseksi jää nelivuotiaiden maailmanennätys 1.09,7a. Orin voittosumma on 1,1 miljoonaa euroa.

Se voitti urallaan muun muassa arvostetun Orsi Magnellin kisan Italiassa. Varsavuosinaan se toi voittopokaalit Kriteriumista, Derbystä ja UET GP:stä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!