Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesin ylivoima muuttui aseesta kompastuskiveksi

Maskimies Liivikin kymppi vei terän espoolaisten pelistä

Urheilu
 
Liigan huippuhetket: Tarkki nollasi Bluesin
Liigan huippuhetket: Tarkki nollasi Bluesin
Blues ei löytänyt eväitä JYP:in puolustusmuurin murtamiseen.
Blues 0 JYP 3 Voitot 0–2

Blues on takaa-ajaja puolivälierissä JYPiä vastaan. Jyväskyläläiset hakivat pääosin maalivahti Tuomas Tarkin torjuntojen ansiosta vierasvoiton maalein 3–0 (1–0, 1–0, 1–0) ja johtavat sarjaa 2–0.

JYPin resepti oli yksi maali erää kohti. Kotijoukkue tuhlaili paikkoja, ja vieraat iskivät aina tilaisuuden tullen.

"Jääkiekko on maalintekopeli", mietti Bluesin kapteeni Kim Hirschovits. "Maalipaikat pitää käyttää hyväkseen, ei se sen kummempaa ole."

Blues haki jatkoa runkosarjan koville kotiotteluilleen, joista espoolaiset voittivat 11 viimeistä. JYP kävi kahdesti Espoossa ja hävisi molemmat ottelut.

Nyt Bluesin kumpikin taika murtui. Espoolaiset pelasivat yritteliäästi hyökkäyspäässä ja uhrautuvasti puolustuksessa.

Ottelu oli kova mutta rehti. Tuomarilinja oli sallivampi kuin runkosarjassa, eikä jäähyporttia availtu jokaisen kahakan jälkeen.

"Jäällä oli työmoraaliltaan kaksi hyvää joukkuetta, jotka eivät erehdy luuleman mitään", näki Bluesin toimitusjohtaja Jarmo Koskinen.

"Kumpikaan ei luovuta helpolla ja pienet virheet ratkaisevat."

Blues lähti puolivälieriin aseenaan ylivoimapeli. Lauantaina se oli joukkueen kompastuskivi, koska Blues pelasi ylivoimalla 10 minuuttia ilman maalia.

Ottelun alussa tehtiin selväksi, että maalivahdit ovat koskemattomia. Bluesin Eetu Laurikaisen ja JYPin Tarkin tontilla painittiin melkein jokaisen torjunnan jälkeen.

JYP aloitti siitä mihin se jäi perjantaina kotonaan. Bluesin Stefano Gilliati väänsi itsensä jäähylle 23 sekunnissa, ja Tuomas Pihlman ampui 1–0.

Toisen erän ainoan maalin teki JYPin puolustaja Mikko Kalteva: 2–0. Rannelaukaus upposi takanurkkaan ja on ottelusarjassa ainoa, joka on tehty puhtaasti tasaviisikoin.

Toisen erän lopulla Bluesin Siim Liivik sai henkilökohtaisen kympin. Ylivoimapelin maskimies istui kympin myös perjantaina Jyväskylässä. Kolmas samanlainen tuomio tietää pelikieltoa.

"Tilanteessa taisi sattua päätuomarin egoon. Kymppi häiritsi kolmannen erän peliämme", manasi Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho työteliään varakapteeninsa poissaoloa.

Miika Lahti ampui 47 sekuntia ennen loppusummeria tyhjään Espoon maaliin 3–0.

Ottelussa oli jaossa 4 000 vitivalkoista t-paitaa, joita koristi kookas Blues-tunnus. Paitoja jäi penkeille lepäämään, vaikka Barona-areenan yleisömääräksi ilmoitettiin 4 767.

Leif Rosas
Siim Liivik (jäässä) otti toisessa erässä henkilökohtaisen kymmenen minuutin rangaistuksen.
Siim Liivik (jäässä) otti toisessa erässä henkilökohtaisen kymmenen minuutin rangaistuksen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!