Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helenius tyrmäsi runsaassa minuutissa

Suomalaisnyrkkeilijä palasi ammattilaiskehiin Tallinnassa ja kohtasi surkean unkarilaisen

Urheilu
 
Jussi Nukari Lehtikuva
Robert Helenius (oik.) ei antanut Unkarin Andras Csomorille mitään mahdollisuutta Tallinnassa järjestetyssä raskaan sarjan ottelussa.
Robert Helenius (oik.) ei antanut Unkarin Andras Csomorille mitään mahdollisuutta Tallinnassa järjestetyssä raskaan sarjan ottelussa. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva

Nyrkkeilijä   Robert Helenius palasi kahden vuoden ottelutauolta ammattilaiskehiin. Odotus oli pitkä, mutta paluuottelu oli superlyhyt.

Helenius kukisti Tallinnan nyrkkeilyillassa Unkarin Andras Csomorin teknisellä tyrmäyksellä. Kehätuomari keskeytti kamppailun, kun avauserä oli ehtinyt vanheta vain 62 sekuntia.

"Kahden vuoden tauon jälkeen oli niin paljon intoa ja paukkuja. Meni paremmin ja terävämmin kuin odotin", Helenius kertoi ottelun jälkeen.

Lauantain jälkeen suomalaisen raskassarjalaisen ammattilaissaldo näyttää 20 ottelua ja yhtä monta voittoa.

Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että Csomor oli umpisurkea vastustaja.

Voitto ja paluu kehiin kuitenkin maistuivat makeilta Heleniukselle, joka on käynyt pitkään riitaa saksalaisen Sauerland-tallin kanssa. Oman näkemyksensä mukaan Heleniuksen ja tallin yhteistyö on päättynyt.

"Jo ennen matsia minulla oli rento fiilis. Olin ajatellut, että lyön vastustajan kolmannessa erässä pihalle, mutta en pystynyt pidättelemään", Helenius sanoi jäähalliottelun jälkeen.

Helenius selvästi nautti palaamisesta tositoimiin, vaikka vastustaja olikin heikko.

Suomalainen satutti Csomoria vasemmallaan heti ottelun alussa, ja lopulta kamppailu päättyi lyöntisarjaan kehäkulmauksessa.

Aiheellisesti voi pohtia, mikä tällaisen kamppailun anti oli Heleniukselle, joka kaipaa ottelutuntumaa.

"Olisin halunnut otella vielä muutaman erän lisää. Kunto ja tekniikka pidetään kuitenkin yllä harjoittelemalla", Helenius totesi.

Csomorin ammattilaistilasto on lauantain jälkeen 17 ottelua ja 11 voittoa.

Suomalaisiskijä myönsi odottaneensa kovempaa vastustajaa. Tällä kertaa nyrkkeilynäytös oli kuitenkin täysin yksipuolinen, kuten monet jo ennakkoon ennustivat.

Csomor oli Heleniusta lähes 20 senttimetriä lyhyempi ja selkeästi kevyempi.

"Odotin, että vastustaja olisi ollut terävämpi ja tullut kovempaa päälle", Helenius tiivisti.

Csomor oli suomalaiselle välipala, joten mielenkiinto kohdistuu siihen, kenet Helenius kohtaa seuraavaksi.

Helenius on kertonut aikovansa otella vielä ennen kesää Helsingissä, mutta eilen hän ei halunnut tarkemmin kommentoida jatkoaikatauluaan.

Heleniuksen paluu keräsi Tallinnaan suomalaisia nyrkkeilyihmisiä.

Muutoin heikkotasoinen ilta ei aiheuttanut halliin mitään valtavaa yleisöryntäystä. Ottelijat saivat nyrkkeillä puolityhjille katsomoille.

Myös muut kehässä käyneet suomalaisammattilaiset nappasivat voitot.

Tomi Silvennoinen kaatoi ylemmässä välisarjassa Valko-Venäjän Aliaksandr Abramenkon teknisellä tyrmäyksellä toisessa erässä.

Vapaaottelija Timo-Juhani Hirvikangas debytoi ammattinyrkkeilykehässä ja voitti pistein Viron Ott Remmerin ylemmässä välisarjassa.

"Jännitti älyttömästi. Tuli melkein ahdistuskohtauksia. Tämä oli hieno kokemus, ja nyrkkeily on oma maailmansa", Hirvikangas kuvaili debyyttiään.

Janne Forsman kaatoi raskaassa keskisarjassa pistein Valko-Venäjän Ruslan Rocivitšin.

Tapio Keskitalo HS
Tallinna

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!