Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Minuutissa tyrmännyt Helenius tarvitsee kovia vastustajia

Tallinnan ottelu ei tarjonnut vastausta kysymykseen, voiko suomalaisnyrkkeilijä palata huipulle

Urheilu
 
Jussi Nukari Lehtikuva
Robert Helenius on voittanut kaikki 20 ammattilaisotteluaan. Myöhään lauantaina kaatui Unkarin Andras Csomor, joka oli suomalaiselle heppoinen vastus.
Robert Helenius on voittanut kaikki 20 ammattilaisotteluaan. Myöhään lauantaina kaatui Unkarin Andras Csomor, joka oli suomalaiselle heppoinen vastus. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva

Vain 62 sekuntia. Niin vähän aikaa nyrkkeilijä Robert Helenius viihtyi kehässä paluuottelussaan, joka nähtiin myöhään lauantaina Tallinnassa.

Siinä ajassa hän moukaroi Unkarin Andras Csomorin sellaiseen kuntoon, että kehätuomari keskeytti ottelun. Helenius nappasi voiton teknisellä tyrmäyksellä, oli ottelun jälkeen rennolla tuulella ja saattoi suunnata kotimatkalle voittajana.

Artikkeliin liittyvät

Heleniuksen saldo ammattilaisena on tahraton: 20 ottelusta on tullut yhtä monta voittoa.

Suomalaisiskijän paluu kahden vuoden tauolta keräsi paljon ennakkohuomiota ja herätti useita kysymyksiä.

Millaisessa kunnossa Helenius on? Voiko hän palata raskaan sarjan huipulle tauon ja loukkaantumisten jälkeen?

Csomor oli niin heikko vastustaja, ettei kysymyksiin saatu kunnon vastauksia. Samaa mieltä on nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki. "Ottelu ei käynyt analyysiksi oikein mistään. Robertin olemuksesta näki, että hän on harjoitellut", Mäki tiivisti.

Helenius oli itsekin sitä mieltä, että ottelu olisi voinut kestää pidempään. "Olin ajatellut, että lyön vastustajan kolmannessa erässä pihalle, mutta en pystynyt pidättelemään", hän tiivisti.

Vielä joitakin vuosia sitten Heleniuksen kohdalla puhuttiin avoimesti jonkin suuren liiton MM-ottelusta. Ne puheet ovat tällä hetkellä jäissä, vaikka hän ilmoittaa yhä tavoitteekseen maailmanmestaruuden.

On päivänselvää, että Heleniuksen on saatava melko nopeassa tahdissa lisää otteluita ja Csomoria kovempia vastustajia vastaan. Helenius on 31-vuotias.

Aikaa on vielä, mutta mihinkään kahden vuoden ottelutaukoon ei ole enää varaa.

Ammattinyrkkeilyssä on kyse voitoista mutta paljon myös siitä, miten ja missä ne tulevat. Hyvä esimerkki on Heleniuksen vuoden 2011 ottelu Dereck Chisoraa vastaan. Vaikka suomalaisnyrkkeilijä julistettiin kamppailun voittajaksi, kyseenalainen tuomio pikemminkin laski kuin nosti Heleniuksen osakkeita.

Ammattinyrkkeilyssä on mukana myös paljon politikointia.

Heleniuksella on ollut pitkään riitaa saksalaisen Sauerland-tallin kanssa. Tallin riveissä hän on ottanut uransa toistaiseksi suurimmat voitot.

Suomalaisen mukaan sopimus Sauerlandin kanssa on päättynyt, voimakkaan saksalaistallin näkemys on päinvastainen.

Sopimuskiistaa puitaneen Saksassa lakituvassa, ja oikeuden ratkaisulla on iso merkitys Heleniuksen uran jatkon kannalta.

Sauerland yritti estää Tallinnan ottelun. Ei ole syytä, miksei se pyrkisi samaan jatkossakin, mikäli oikeuden päätös uupuu.

Helenius sanoi HS:lle pitävänsä Sauerlandin toimintaa "sairaana." Se kertoo olennaisen riidan syvyydestä.

Lauantain ottelun anti oli se, että Helenius on takaisin kehissä ja että hän murjoo turistivastustajista armotta voiton. Samalla se oli osoitus, etteivät Sauerlandin vaatimukset ainakaan ulkoisesti hetkauta häntä.

Kysymyksiin Heleniuksen mahdollisuuksista palata huipulle saadaan vastauksia vasta tulevien otteluiden ja Csomoria kovempien vastustajien jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!