Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuusi voittoa, 13 palkintopallisijaa – HS paketoi Kaisa Mäkäräisen kauden numeroin

Maailmancupurakan jälkeen suunnitelmissa on SM-kilpailu ilman asetta

Urheilu
 
Vasili Maksimov AFP
Kaisa Mäkäräinen (2) hiihti taas lujaa, mutta ampui mc-kauden päätöskilpailussa viisi hutia ja jäi 13:nneksi.
Kaisa Mäkäräinen (2) hiihti taas lujaa, mutta ampui mc-kauden päätöskilpailussa viisi hutia ja jäi 13:nneksi. Kuva: Vasili Maksimov AFP

Päättynyt maailmancup-kausi oli ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräiselle tulosten valossa uran kolmanneksi paras.

HS teki Mäkäräisen kaudesta yhteenvedon numeroitten avulla:

1 Muutama viikko sitten julkistetun Sponsor Navigator -tutkimuksen mukaan Mäkäräinen on Suomen tämän hetken seuratuin urheilija.

Sama tutkimus kertoi, että ampumahiihto oli noussut Suomen suosituimpien urheilulajien rankingissa seitsemänneltä sijalta neljänneksi. Se lienee lähes pelkästään Mäkäräisen ansiota. Edellä ovat jääkiekko, yleisurheilu ja maastohiihto.

Mäkäräinen on tämän vuosikymmenen menestynein suomalainen kestävyyslajien urheilija ja kaikki lajit huomioiden yksi menestyneimmistä.

2 Mäkäräinen sijoittui sunnuntaina päättyneessä maailmancupin kokonaiskilpailussa toiseksi. Valko-Venäjän Darja Domratševa otti uransa ensimmäisen kokonaisvoiton 48 pisteen erolla. Mäkäräinen voitti kaksi lajicupia, normaalimatkoilla ja takaa-ajossa.

3 MM-kotikisoissa Mäkäräiseltä oli realistista odottaa enemmänkin, mutta lievän epäonnen takia tuloksena oli yksi mitali, pronssi normaalimatkalta.

6 Mäkäräinen voitti maailmancupissa kuusi osakilpailua. Kaikkiaan hänellä on 15 osakilpailuvoittoa.

13 Mc-kauden päättäneessä yhteislähdössä Mäkäräinen sijoittui 13:nneksi viidellä sakkokierroksella.

25 Maailmancupin 25 osakilpailussa Mäkäräinen sijoittui 13 kertaa kolmen parhaan joukkoon. Kuuden voiton lisäksi tuli neljä kakkossijaa ja kolme kolmossijaa. Kahdeksan ensimmäisen osakilpailun jälkeen plakkarissa oli neljä voittoa, kaksi kakkossijaa, yksi kolmas sija ja yksi notkahdus.

Talven edetessä tahti hiipui, mutta joensuulainen pysyi silti pitkään kokonaiskilpailun johdossa, mutta loppuvaiheessa Domratševa tuli ohi.

29 Ensi sunnuntaina, 29. maaliskuuta, Mäkäräinen aikoo kilpailla ilman asetta maastohiihdon SM-kisojen 30 km:llä (v). Hän sanoi lähtevänsä Kuusamon Rukalle sillä ehdolla, että ennättää palautua kunnolla viimeisistä ampumahiihdon kilpailuista.

"Minulla on muutakin intressiä lähteä Kuusamoon, koska minulla on siellä mummola. Se on syy, miksi en ole lähdössä ampumahiihdon SM-kisoihin", Mäkäräinen sanoi.

32 Mäkäräinen on 32-vuotias ja miettii uransa jatkoa. Jatkamisesta tai lopettamisesta hän aikoo kertoa myöhemmin. Hän on jo alustavasti keskustellut suunnitelmistaan päävalmentaja Marko Laaksosen kanssa.

83 Mäkäräisen osumatarkkuus mc-osakilpailujen ammunnassa 83 prosenttia. Kun hän voitti kokonaiskilpailun 2011 ja 2014, vastaavat prosenttilukemat olivat 85 ja 84. Hiihtoladulla Mäkäräinen oli läpi kauden yksi nopeimmista ja monissa kilpailuissa nopein, viimeksi sunnuntaina. Päätösosakilpailun voittanut Saksan 21-vuotias nouseva kyky Laura Dahlmeier oli naisten maailmancupin tarkin ampuja. Hänen koko kauden osumaprosenttinsa oli 92.

Vasili Maksimov AFP
Valko-Venäjän Darja Domratševa voitti ensimmäisen kerran maailmancupin kokonaiskilpailun.
Valko-Venäjän Darja Domratševa voitti ensimmäisen kerran maailmancupin kokonaiskilpailun.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!