Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liiga totesi KalPan Tammelan syyttömäksi

KalPa tuohtui: Ensin hutkittiin, sitten tutkittiin

Urheilu
 
Jouni Huttunen
Jonne Tammela
Jonne Tammela

Kuopion KalPan seurajohto tuohtui tavasta, jolla seuran nuorta ja lahjakasta Jonne Tammelaa kohdeltiin viikonvaihteessa julkisuudessa.

Tammelan, 17, väitettiin sylkeneen päin Rauman Lukon pelaajaa lauantaina Kuopiossa pelatussa jääkiekon Liigan puolivälieräottelussa.

Perusteena tapaukselle oli verkossa sunnuntaina laajamittaisesti levinnyt videomateriaali. Väitetty sylkeminen ei noussut esille millään tavoin itse ottelussa tai sen jälkeen.

Myöhemmin sunnuntaina verkkoon ilmestyi myös tuntemattoman tekijän työstämää materiaalia, joka alleviivasi Tammelan syyttömyyttä. Asia ehti edetä jo Liigan kurinpitäjälle, joka vapautti kuopiolaisen syytöksistä maanantaina iltapäivällä.

Kurinpitäjä tutki tapausta muun muassa korkeatasoisen hd-materiaalin avulla. Kuopiolaisille tapauksesta jäi joka tapauksessa huono maku suuhun.

"Syyllistäminen tehtiin erittäin huonolaatuisen kuvamateriaalin perusteella. Valitettavan moni taho halusi tuomita nuoren pelaajan ennen aikojaan", tiedotti KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman maanantaina.

"Tapaus osoitti, kuinka nyky-yhteiskunnassa on liian usein kiire tuomita ihmisiä, ennen kuin asiat tutkitaan kunnolla. Tapaus oli täysin kohtuuton 17-vuotiaalle nuorukaiselle ja asetti varmasti hänen oikeustajunsa kovalle koetukselle."

KalPa on kiitollinen valaisevamman version tapauksesta verkkoon tuottaneelle. Urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapasen mukaan teko ei jää KalPalta palkitsematta.

"Hän oli tehnyt erittäin tarkkaa ja hyvää työtä. Totta kai tulemme muistamaan häntä jollain tavoin, koska hänen koostamansa materiaali oli tapauksessa avainasemassa", Kapanen painotti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?