Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK:n uusi ykkösnyrkki vireessä

Vierasmatka Tampereelle toi HIFK:lle tärkeän voiton hyvällä pelillä

Urheilu
 
Antti-Pekka Sonninen
Liigan huippuhetket: Ykkösketju pelasti HIFK:n
Liigan huippuhetket: Ykkösketju pelasti HIFK:n
HIFK haki elintärkeän voiton Tapparalta kolmannessa puolivälierässä ja kavensi otteluvoitot 2-1:een. Helsinkiläisiltä etenkin ykkösvitja oli kovassa iskussa tehtailtuaan pääosan vieraiden maaleista. Sarja jatkuu torstaina Nordenskiöldinkadulla.
Tappara 1 HIFK 4 Voitot 2–1

Kiekkoliigan puolivälieräsarja Tapparan ja HIFK:n välillä sai uuden käänteen tiistaina, kun HIFK haki Tampereelta elintärkeän 4–1-voiton.

Vieläkin Tappara johtaa sarjaa voitoin 2–1, mutta HIFK:lla on mahdollisuus tasoittaa se torstaina Nordenskiöldinkadun kotiluolassaan.

Tilanne on siis aivan toinen kuin kaksi vuotta sitten samassa vaiheessa pudotuspelejä. Silloin Tappara karkasi 3–0-johtoon ja HIFK onnistui viivyttämään ratkaisua vain yhden kotivoiton verran.

Nyt näyttää paljon paremmalta, sillä tiistaina HIFK pelasi taktisesti erinomaisen ottelun. Se rytmitti viisikkopeliään viisaasti, ja maalivahti Kevin Lankinen torjui kaiken mahdollisen.

Tapparan maalitykki Olli Palolakin pysyi kurissa ja nuhteessa myös kolmannen erän alivoimilla. Pelin peruspilarit olivat siis kunnossa, toisin kuin Tapparalla, joka tuntui kuin odottelevan, että peli hoitaisi itse itsensä.

"Joka äijä oli täysillä mukana, mutta suoraviivaisuutta meidän pitää parantaa. Jätimme käyttämättä paikkoja, joissa olisi voinut laukoa", Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola mietti.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen muutti hyökkäysketjujaan hieman ja rakensi ykkösvitjan Tomas Zaborskysta, Teemu Ramstedtista ja Joonas Raskista, jotka olivat joukkueen selvästi terävimmät hyökkääjät edellisissä kohtaamisissa.

Se osoittautui toimivaksi vedoksi, sillä miesten yhteispeli toimi ja työnteko maistui kaikille. Ykkönen käytti heti ensimmäisessä vaihdossaan hyväkseen Tapparan peruuttelua, kun Rask ohjasi vieraat johtoon.

"Ei höntyilty, vaan pidettiin Tappara poissa paikoilta. En osaa tarkkaan sanoa, mitä muuta teimme paremmin kuin aiemmin, mutta päästimme vain yhden maalin emmekä neljää", 25-vuotissynttäreitään viettänyt Rask arvioi.

"Lähtötilannetta ei voinut ajatella, vaan piti keskittyä täysin suoritukseen vaihto kerrallaan, tapahtuipa kaukalossa mitä tahansa", hän jatkoi.

Myös päävalmentaja Antti Törmänen oli tyytyväinen Raskiin ja kumppaneihin.

"Hyvä esitys ykköseltä. Pystyimme heti nopean maalin jälkeenkin pelaamaan, ja kolmas erä oli meiltä todella hyvä", Törmänen sanoi.

Hämmennyksestä toivuttuaan Tappara pääsi kuitenkin vahvasti niskan päälle ja pyöritti pitkiä vauhtihyökkäyksiä Lankisen maalin tuntumassa. Laukauksiakin sateli, mutta ne suuntautuivat luvattoman usein ohi maalin.

Tappara hieroi 1–1-tasoituksen hienolla ylivoimamaalilla, joskin HIFK:n pakkien Matt Generousin ja Yohann Auvitun suosiollisella avustuksella. He jättivät Josh Greenin vartioimatta etu- ja Kristian Kuuselan takatolpalle.

"Puolustimme paremmin kuin edellisissä otteluissa, ja silti pystyimme luomaan paikkoja, mutta ylivoimassamme ei ollut vaadittavaa uhkaa tänään", Tapola tunnusti.

Tamperelaisten johtomaalia odoteltiin, mutta sen teki HIFK suoralla ylivoimahyökkäyksellä, jonka Zaborsky viimeisteli.

Juuso Puustisella oli loistopaikka lyödä 3–1-sinetti kolmannessa erässä, mutta Juha Metsolan hanska toimi salamannopeasti.

HIFK sai kolme perättäistä jäähyä, mutta niiden aikana heilahti vain Tapparan tyhjä verkko Otto Honkaheimon päästyä syötönkatkoon. Raskin 4–1 oli enää kosmetiikkaa.

Antti-Pekka Sonninen
Tampere

Vesa Koivunen
Tapparan maalivahti Juha Metsola lahjoitti HIFK:lle kolmannen maalin, kun hän oli luistelemassa vaihtoon saadakseen Tapparalle kuudennen kenttäpelaajan.
Tapparan maalivahti Juha Metsola lahjoitti HIFK:lle kolmannen maalin, kun hän oli luistelemassa vaihtoon saadakseen Tapparalle kuudennen kenttäpelaajan.
Vesa Koivunen
Joonas Rask, Otto Honkaheimo, Arttu Luttinen ja Lauri Taipalus juhlivat 3–1-maalia.
Joonas Rask, Otto Honkaheimo, Arttu Luttinen ja Lauri Taipalus juhlivat 3–1-maalia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!