Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Annapurna on yksi maailman vaarallisimmista vuorista

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

Nepalissa sijaitseva Annapurna I -vuori on yksi vaarallisimmista maailman neljästätoista yli 8 000 metriä korkeasta vuoresta. Marraskuuhun 2012 mennessä Annapurnalla oli tapahtunut 52 kuolemaan johtanut onnettomuutta.

Kaikki maailman yli 8 000-metristä vuorta kiivennyt vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson pitää 8 091 metriä korkeaa Annapurnaa kaikkein vaarallisimpana.

"Toisen reissun jälkeen ajattelin, etten halua enää yrittää", hän kertoo vuoden 2002 kiipeilymatkastaan vuorelle.

Vuonna 2005 Gustafsson kuitenkin palasi ja onnistui kolmannella yrittämällään nousta Annapurnan huipulle.

Suurimman uhan vuorella aiheuttavat lumivyöryt. Gustafsson kertoo, ettei hän ei ole nähnyt missään niin valtavia lumivyöryjä kuin Annapurnalla.

Lunta vyöryy tuhansia kuutioita, ja lumen edessä etenee valtava ilmamassa. Vaikka lumi pysähtyy, niin ilmamassa jatkaa etenemistään.

"Lumivyöryjen takia jopa kokonaisia retkikuntia on hävinnyt, koska retkikunta on saanut sata metriä lunta päälleen", Gustafsson sanoo.

Helpoin reitti huipulle vuoren pohjoisseinää pitkin on kaikkea muuta kuin helppo. Ainoa kohta, mistä seinämällä pääsee ylös, on hyvin vaarallinen.

"Juuri siinä kohdassa on ränni, joka kerää kaiken kahden kilometrin korkeudelta irtoavan lumen ja jään. Se on ollut monen kiipeilijän kohtalo", Gustafsson toteaa.

Mansikan ja nepalilaisen Pemba Sherpan onnettomuus sattui ylempänä vuorta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!