Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kummolan toive seuraajansa valinnasta ei ehkä toteudu

Jääkiekkoliitto saa uuden puheenjohtajan loppuvuodesta

Urheilu
 

Suomen Jääkiekkoliittoa vuodesta 1997 johtaneen Kalervo Kummolan ehdotus seuraajansa valintaprosessista voi jäädä toteutumatta.

Ilmoittautuessaan viime syksynä viimeistä kertaa puheenjohtajaehdokkaaksi Kummola toivoi, että Jääkiekkoliiton liittovaltuusto nimeäisi erillisen hakuryhmän etsimään hänelle seuraajaehdokkaita. Liittovaltuusto käsittelee valintaprosessia kokouksessaan kesäkuun alussa.

"Valtuusto päättää, miten valintaprosessissa edetään. Siellä kiinnitetään askelmerkit. Tässä vaiheessa ei ole sovittu tai päätetty mitään", liittovaltuuston puheenjohtaja Heikki Louhivaara sanoo.

Jääkiekkoliitolle valitaan uusi puheenjohtaja loppuvuodesta.

Kummolan toivomaa erillistä hakuryhmään ei välttämättä perusteta.

"Jos hakuryhmä on ollut istuvan puheenjohtajan ajatus, niin en oikein tunne sitä. Olemme keskustelleet hänen kanssaan ja meille on jäänyt yhtenevä näkemys, miten toimitaan, mutta kuten sanottua, valtuusto päättää asiasta kesäkuun alkupäivinä määritellyllä tavalla."

Louhivaara muistuttaa, että ehdokasasetteluun on monia mahdollisuuksia. Yksi vaihtoehdoista on, että kaikki tehtävästä kiinnostuneet ilmoittautuvat ehdolle ilman ennakkoseulontaa.

"Se on ihan hyvä vaihtoehto sekin."

Louhivaaran toivoo vaaliin useampia ehdokkaita mutta muistuttaa, että sopivia henkilöitä on Suomen ykköslajin puheenjohtajan tehtäviin lopulta vähän. Nimillä tai edes Kummolan seuraajalta vaadittavilla ominaisuuksilla hän ei halua spekuloida.

"En halua tässä asemassa sulkea ketään pois tai pistää kenellekään lisää painetta. Kaikkien kanssa on sovittu, että pyrimme rauhoittamaan tilanteen kevään osalta."

Kummola voitti viime vuoden marraskuussa järjestetyssä puheenjohtajavaalissa vastaehdokkaansa Mika Anttosen äänin 15–14. Eräs Anttonen vaaliteemoista oli keskustelun lisääminen Jääkiekkoliiton päätöksenteossa.

Kummola ja Anttonen kävivät ennen vaalia julkisen keskustelun Ylen A-Studiossa.

Louhivaara ei pidä vaalikeskustelujen järjestämistä huonona ajatuksena.

"Puhun vain omasta enkä valtuuston puolesta, mutta Jääkiekkoliitto on Suomen johtava lajiliitto ja näkisin, että puheenjohtajakandidaattien pitäisi avata omaa näkemystään suomalaisen jääkiekkoilun viemiseksi eteenpäin ja siitä, miten pystytään kilpailussa mukana."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!