Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sami Vatanen lunasti paikkansa kovalla työllä

Suomalaispuolustaja pyörittää nyt Anaheimin ylivoimapeliä

Urheilu
 
Varpu Sihvonen
Stephen Dunn AFP
Sami Vatanen
Sami Vatanen Kuva: Stephen Dunn AFP

Anaheim Ducksin valmentajalta Bruce Boudreaulta ei jäänyt tämän kauden alussa huomaamatta, että harjoitusleirillä luisteli kovakuntoinen puolustaja. Sami Vatanen oli tullut lunastamaan paikkansa NHL:ssä.

"Tulihan sitä treenattua viime kesänä. Oli se paikka, että nyt mennään. Eikä onneksi ollut mitään ongelmia viime kauden jälkeen", Vatanen perustelee, miksi hän on tällä kaudella noussut NHL-puolustajien kärkikastiin.

Vatanen sanoo, ettei harjoittelu ollut mitenkään ihmeellistä, määrää vain lisättiin.

Hän halusi päästä pelaamaan vakituisesti NHL:ssä, ja hänelle oli selvinnyt, kuinka paljon työtä se vaatii.

NHL tuli tutuksi Vataselle jo viime kauden lopulla, kun hänet aika ajoin kutsuttiin farmijoukkue Norfolk Admiralsista Anaheimin kokoonpanoon.

"Los Angeles Kingsiä vastaan Sami vaikutti osaltaan siihen, että sarja venyi seitsemään otteluun", valmentaja Bodreau muistelee.

Anaheim lopulta hävisi pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjan Los Angelesille 3–4. Anaheimin valmennusjohto vakuuttui kuitenkin sarjan aikana, että nuoressa suomalaisessa todella on potentiaalia vaikka mihin.

Siksi odotukset tälle kaudelle olivat kovat, ja Vatanen on lunastanut ne kaikki.

"En pidä fraasista 'toiselle tasolle', mutta Sami on todella nostanut pelinsä uudelle tasolle", Boudreau kehuu.

Vatanen sanoo vaatimattomasti, että hyvin on mennyt, hän on päässyt pelaamaan isoja minuutteja, ja sitä kautta on tullut onnistumisia.

"Tiesin kyllä, että pörssien kärkipäähän on joskus mahdollisuus päästä. Koetetaan parantaa peliä joka ottelussa ja joka kaudella", hän lupaa.

Boudreau ei säästele sanojaan puhuessaan Vatasesta.

"Hän liikuttaa kiekkoa, lukee hyvin tilanteet, laukoo, hän tekee kaikkea. Ilman kuukauden poissaoloa [loukkaantumisen takia] hänellä olisi 15 maalia ja nelisenkymmentä pistettä."

Vatanen muodostaa joukkueen puolustuksen selkärangan ja pyörittää myös ylivoimapeliä, joka selvästi lopahti hänen ollessa kokoonpanosta sivussa.

"Sami yhdessä Cam Fowlerin, Hampus Lindholmin ja James Wisniewskin muodostaa hyvin luistelevan puolustuksen, joka haastaa minkä tahansa joukkueen koska tahansa."

Boudreau muistuttaa, että heillä on myös puolustavampaa pakkikalustoa, joten he pärjäävät fyysistä peliä pelaavia joukkueitakin vastaan.

Vatanen toki nauttii ylivoimapelistä, mutta kaikkein tärkeintä hänelle on se, että pääsee pelaamaan, oli tilanne mikä tahansa.

"Tietysti ylivoimassa pääsen hyökkäävänä pakkina hyödyntämään liikettä. Kavereille pitää jakaa syöttöjä aika nopeasti. Peli on nopeaa pienessä kaukalossa, koko ajan pitää tehdä jotain ja vähän ennakoida", hän sanoo.

Anaheimin seuraava tavoite on olla runkosarjan päätteeksi liigan ykkösjoukkue.

"Runkosarjan voitto olisi hieno saavutus ja kuitenkin aika kova juttu", Vatanen miettii ja lisää, että ajatukset ovat joka tapauksessa vielä runkosarjassa.

"Pelataan nyt tämä alta pois ja sitten aletaan keskittyä pleijareihin. Katsotaan kuka tulee vastaan, ruvetaan scouttaamaan ja lähdetään hyvillä mielin pleijareihin."

Varpu Sihvonen
New York

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!