Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Välieräpaikka vaatii HIFK:lta lisää onnistujia

HIFK hakee toista voittoa, kun Tappara vierailee tänään Helsingissä

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Maalivahti Kevin Lankinen onnistui tiistaina Tapparaa vastaan. Puolustaja Lauri Taipalukselta (oik.) odotetaan parempaa peliä hyökkäyspäässä.
Maalivahti Kevin Lankinen onnistui tiistaina Tapparaa vastaan. Puolustaja Lauri Taipalukselta (oik.) odotetaan parempaa peliä hyökkäyspäässä. Kuva: Vesa Koivunen

Helsingin IFK löysi tiistaina keinot Tampereen Tapparan kukistamiseksi. Joukkueen uusittu ykkösketju takoi maaleja, ja aiemmin haparoinut maalivahti Kevin Lankinen oli lähes ohittamaton.

Tomas Zaborskyn, Teemu Ramstedtin ja Joonas Raskin muodostaman ykkösvitjan tehot eivät kuitenkaan riitä, mikäli HIFK mielii puolivälieräsarjasta jatkoon. Useamman pelaajan pitäisi pelata paremmin.

Tappara johtaa voitoin 2–1, mutta HIFK:lla on tänään torstaina loistava mahdollisuus tasoittaa sarja kotikaukalossaan.

HS nimesi viisi HIFK:n pelaajaa, joiden täytyy nostaa tasoaan, jotta helsinkiläisjoukkueella on mahdollisuudet edetä välieriin.

Matti Kuparinen

Kolmosketjun keskushyökkääjä on kadottanut tehonsa hyökkäyspäässä. Huolestuttavinta Kuparisen kohdalla on, että yleensä niin varmaotteisessa oman puolustuspään pelaamisessa on ollut ongelmia. Kuparinen on viidessä pudotuspeliottelussa jäänyt tehotilastossa kolme maalia pakkaselle, mikä on joukkueen huonoin lukema yhdessä Nikolai Goldobinin ja Arttu Luttisen kanssa.

Yohann Auvitu

Vaikka Auvitu on tehnyt tehoja hyökkäyspäässä, hän on ollut virhealtis omalla puolustusalueella. Tiistain pelissä Tapparan ainoa maali syntyi Auvitun ja Matt Generousin merkkausvirheestä. Sen kaltaisiin kömmähdyksiin ei ole varaa, kun Tapparalla on Olli Palolan ja Pekka Jormakan kaltaisia maalitykkejä.

Juuso Puustinen

Viime kauden maalitykki on kärsinyt loukkaantumisista, jotka ovat vieneet pelaamisesta parhaan terän. Puustinen on tehnyt pudotuspeleissä yhden maalin Nikolai Goldobinin nappisyötöstä, mutta onnistumisia tarvitaan lisää. Nykyinen ykkösketju ei voi tehoilla jokaisessa ottelussa. Silloin Puustiselta odotetaan maaleja.

Lauri Taipalus

Runkosarjassa Taipalus oli HIFK:n tehokkain puolustaja, ja sama linja on jatkunut pudotuspeleissä. Tapparaa vastaan Taipalus ei ole kuitenkaan ollut sellainen kiekollinen ykköspakki, joka olisi jatkuvasti vaarallinen hyökkäyspäässä.

Kevin Lankinen

Lankinen oli kahdessa ensimmäisessä Tappara-ottelussa niin epävarma, että HIFK asetti hänet haastattelukieltoon. Tiistaina Lankinen torjui voiton ja pääsi median eteen. HIFK:n onneksi Ville Husso on toipunut pelikuntoon ja hänet voidaan laittaa maalille, mikäli Lankiselle sattuu huonompi peli.

 

Torstain ottelut voi katsoa Nelonen Pro -kanavilta ja ruutu.fi-palvelusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!