Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alonso kumoaa huhuja: "En herännyt vuoteen 1995, en herännyt puhumalla italiaa"

Espanjalaiskuskin haastattelu herätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia

Urheilu
 
Olivia Harris reuters
Fernando Alonso on jälleen valmis ajamaan kilpaa.
Fernando Alonso on jälleen valmis ajamaan kilpaa. Kuva: Olivia Harris reuters

Hämärä verhoaa edelleen Fernando Alonson talvitesteissä kokemaa onnettomuutta. 33-vuotias espanjalaistähti tuli Kansainvälisen autoliiton FIA:n haastattelutilaisuuteen torstaina, mutta syiden ja seurausten selvittämisen sijasta formulatoimittajille jäi tapahtuneesta yhä enemmän kysymyksiä.

Alonso kertoi, että ulosajo olisi johtunut ohjauksen lukkiutumisesta, vaikka talli aiemmin ehti kertoa, ettei autosta ole löytynyt mitään vikaa. Kuljettaja väitti myös muistavansa kaiken tapahtuneesta, vaikka kokikin pahan aivotärähdyksen.

Artikkeliin liittyvät

"Kaikki kokemani on enemmän tai vähemmän normaalia aivotärähdyksen yhteydessä. Sain aivotärähdyksen, menin sairaalaan ja menin sinne hyvässä kunnossa. On aika, jotka en muista – se oli jotain kahdesta kuuteen", Alonso sanoi.

"En suinkaan herännyt vuoteen 1995, en herännyt puhumalla italiaa, enkä tehnyt kaikkea sitä muutakaan, mitä on väitetty. Muistan onnettomuuden ja muistan kaiken seuraavasta päivästä."

Alonsoa pyydettiin kertaamaan tapahtumat.

"Oli sunnuntaiaamu, teimme paljon säätömuutoksia, muistan kierrosajat ja sen, että Sebastian Vettel oli edessäni ennen sitä kolmosmutkaa, mutta hän antoi minulle tilaa. Ulosajon jälkeen osuttuani aitaan ja liu'uttuani sitä pitkin, suljin ensin radion, sitten katkaisin akut pääkytkimestä, ja suljin energiaa keräävän ERS-systeemin, kun näin ratahenkilökunnan tulevan kohti autoa, eivätkä he voi koskea siihen, jos virrat ovat päällä."

Alonso kertoi olleensa tajuissaan koko ajan ja menettäneensä tajuntansa ambulanssissa tai kliniikalla.

"Lääkärien mukaan se oli täysin normaalia lääkityksen vuoksi. Lääkityksen vuoksi voi unohtaa asioita."

Eikö Alonsoa sitten pelota mennä autoon, jos sen ohjaus lukkiutui tuolla tavalla?

"Luotan täysin talliini. He ovat tarkastaneet jokaikisen komponentin kuukauden ajan, he ovat simuloineet tapahtunutta, tehneet paljon testejä. Mielestäni meillä on nyt kaikkein turvallisin auto ja olen itse lääketieteellisesti tutkituin kuljettaja lähtöruudukossa. Olemme kunnossa – auto ja minä."

Italialaislehti La Gazzetta dello Sport kysyi Alonsolta, että lähtikö hän sittenkin liian aikaisin Ferrarilta.

"Jaksan odottaa, ja voin sanoa, että 14 vuoden jälkeen F1:ssä kakkossija tai nelospaikka ei enää tunnu hyvältä tulokselta."

Heikki Kulta
Kuala Lumpur

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!