Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viiden pisteen totuus

Urheilu
 
Tapio Keskitalo Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Maaleja, maaleja ja vielä kerran maaleja. Niitä Suomi tarvitsee sunnuntaina Belfastissa, kun joukkue kohtaa EM-karsinnoissa Pohjois-Irlannin.

Suomella on karsintalohkossaan neljä pistettä, kun Romania on kymmenessä, Pohjois-Irlanti yhdeksässä ja Unkari seitsemässä pisteessä.

Suomen täytyy sijoittua kolmen joukkoon päästäkseen edes jatkokarsintoihin, joten kurottavaa riittää.

Färsaaria vastaan pelattua karsinta-avausta lukuun ottamatta maalinteko on ollut Suomelle nihkeää. Ristiriita on ilmeinen, sillä suomalaispelaajat ovat paukuttaneet tällä kaudella seurajoukkueissaan kelpo tahdilla osumia.

Saksan kakkostason, Venäjän, Puolan, Sveitsin ja Tanskan "suomalaisjoukkueet" eivät pelaa maailman kovimmissa sarjoissa, mutta eivät ne myöskään ole harrasteryhmiä.

Päävalmentaja Mixu Paatelainen haluaa Suomen pelaavan pallonhallintaan perustuvaa jalkapalloa myös vieraskentillä. Pelitapa on erittäin vaativa joukkueelle, jonka materiaali ei ole Euroopan huippua.

Etenkin hitaissa hyökkäyksissä Suomi on ollut liian harvoin vaarallinen.

Pohjois-Irlanti on valinnut toisen, inhorealistisen tien. Suomen tavoin rajallisella materiaalilla pelaava maa on vetäytynyt syvälle omalle kenttäpuoliskolleen, kytännyt vastaiskuja ja hyökännyt suoraviivaisesti.

Pelaaminen ei ole ollut kaunista, mutta Suomen ja Pohjois-Irlannin tähänastisen eron voi katsoa lohkotaulukosta. Taulukko ei valehtele: ero on viisi pistettä.

Tapio Keskitalo HS
tapio.keskitalo@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!