Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Husso jatkaa HIFK:n maalilla tänään Tapparaa vastaan: "Todella varma tunne tekemisestä"

Urheilu
 
Vesa Koivunen
HIFK:n Ville Husso on tervehtynyt angiinasta pelikuntoon.
HIFK:n Ville Husso on tervehtynyt angiinasta pelikuntoon. Kuva: Vesa Koivunen

Helsingin IFK:n saunailloissa joukkueen kokeneemman kaartin ivailu kohdistuu usein nuoreen maalivahtikaksikkoon Ville Hussoon ja Kevin Lankiseen. Pojittelu jää saunan lauteille, koska kaukalossa parikymppiset maalivahdit ovat pelanneet kuin aikamiehet.

"Jos sauna on lämmin, niin meitähän he osoittavat ja vinoilevat. Muuten eivät juurikaan", 20-vuotias Husso kertoo.

Lankinen, 19, torjui HIFK:n jatkoon pudotuspelien ensimmäisestä vaiheesta Ilvestä vastaan. Husso palasi tolppien väliin torstaina puolivälierien neljännessä ottelussa Lankisen sairastuttua. Husso päästi yhden maalin, kun Tappara kaatui 5–1 ja HIFK tasoitti otteluvoitot 2–2:een.

"Olihan se hankala paikka, kun en ollut melkein kolmeen viikkoon pelannut", Husso myöntää.

Angiinaa sairastanut Husso oli pudotuspelien alussa muutaman päivän karanteenissa, ettei tauti tarttuisi muuhun joukkueeseen.

Sairastelu oli tavallaan onni onnettomuudessa, sillä henkisesti väsynyt Husso joutui tarpeelliseen pakkolepoon.

Viime kaudella Liigan eturiviin murtautunut Husso on ollut vuoden ajan melkoisessa pyörityksessä. Armeija, HIFK:n ykkösvahtina pelaaminen ja nuorten maajoukkuekomennukset ovat vaatineet veronsa.

"Olin marraskuuhun asti armeijassa ja samalla pelasin paljon. Oli CHL:ää, maajoukkueleiriä ja päälle nuorten MM-kisat. Missään vaiheessa ei ole kuitenkaan tuntunut, että kroppa olisi hyytynyt kokonaan."

Väsymys oli enemmän henkistä. Talvella Husso ei pystynyt auttamaan joukkuetta haluamallaan tavalla.

"Oli henkisesti aika raskasta, kun oli pimeää ja satoi räntää, eivätkä pelit sujuneet."

Sen enempää Husso ei halua synkkää sydäntalvea muistella. Nuori mies on pelitauon jälkeen täynnä energiaa.

"Nyt on eri fiilis, kun aurinko paistaa aamuisin ja pelataan kauden hienoimpia pelejä", Husso vakuuttaa.

Tiistaina Husso palasi kaukaloon ja esiintyi vakuuttavasti. Palkintona siitä hän jatkaa HIFK:n maalilla, kun joukkue matkaa tänään lauantaina Tapparan vieraaksi.

"On todella varma tunne omasta tekemisestä ja koko joukkueesta. Vaikeudet on unohdettu."

HIFK hävisi Tapparaa vastaan kaksi ensimmäistä puolivälieräottelua. Lauantaina sarja alkaa tavallaan alusta, kun otteluvoitot ovat tasan.

Husso uskoo, että Tappara muuttaa pelaamistaan aiempaa aloitteellisemmaksi ja hyökkäävämmäksi. Tamperelaisten on luotava enemmän tekopaikkoja Olli Palolan ja Pekka Jormakan tyylisille maalintekijöille.

"He ovat sen verran hyviä kavereita, että he pystyvät katsomaan viime hetkellä, miten veskari on sijoittunut ja missä on tilaa", Husso analysoi.

Vaikka Husso on tänään pelivuorossa, hänen asemansa HIFK:n ykkösvahtina ei ole selvä. Päävalmentaja Antti Törmänen on sanonut luottavansa molempiin maalivahteihin. Tilanne ei häiritse Hussoa.

"Sehän on parempi, että molemmat veskarit pystyvät pelaamaan liigatasolla. Tavoite on kuitenkin mestaruus."

Mikäli tavoite täyttyy, nuori maalivahtikaksikko joutuu ehkä lämmittämään mestaruussaunan, mutta vinoilu jäänee vähemmälle, koska silloin joukkuekaverit ovat kiitoksen velkaa.

Liigan viidennet puolivälierät alkavat tänään kello 17. Ottelut voi katsoa Nelonen Pro -kanavilta ja ruutu.fi-palvelusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!