Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Irlanti ei hurmaa kauniilla pelillä – tulos tyyliä tärkeämpää

Uskonnolliset järjestöt kritisoivat EM-karsintaottelun pelaamista sunnuntaina Belfastissa

Urheilu
 

Belfast. Pohjois-Irlannin jalkapallohistoria on Suomen tavoin kertomus suurista toiveista ja lukuisista pettymyksistä.

Pohjois-Irlanti ei ole koskaan selvinnyt EM-lopputurnaukseen, mutta MM-kisoissa se on sentään ollut. Kolmesta lopputurnausvierailusta komeimmat nähtiin 1958 ja 1982, kun se eteni alkulohkostaan jatkoon.

Pohjois-Irlannin kaikkien aikojen värikkäin pelaaja, hyökkääjä George Best ei koskaan pelannut MM-kisoissa.

Viime vuodet ovat olleet Pohjois-Irlannilta hiljaiseloa, mutta meneillään olevissa EM-karsinnoissa Michael O'Neillin valmentama joukkue on yllättänyt monet.

Se aloitti karsinnat kaatamalla vieraissa Unkarin, sitten kotonaan Färsaaret ja vielä vieraissa Kreikan. Voittosarja pysähtyi vasta ottelussa lohkokärki Romaniaa vastaan.

Pohjois-Irlannin joukkue on sekoitus lahjakkaita nuoria ja erittäin kokeneita karjuja. Esimerkiksi ykkösmaalivahti Roy Carroll on 37-vuotias. Nuoruutta edustaa Manchester Unitedin Patrick "Paddy" McNair, 19.

Joukkueen tähtiä ovat ManUn Jonny Evans, Southamptonin Steven Davis ja kolme karsintamaalia tehnyt Kyle Lafferty.

Evans oli hiljattain Britanniassa kirjaimellisesti sylkykuppina, kun hänen ja Newcastlen Papiss Cissén katsottiin sylkeneen toisiaan ottelun aikana. Molemmat saivat pitkät pelikiellot.

Pohjois-Irlannin pelaaminen on ollut EM-karsinnoissa kaukana kauniista, mutta se on tuottanut tulosta. Kokonaan pohjoisirlantilaiset eivät kuitenkaan O'Neillin miehistön takana seiso.

Pikaisella kyselykierroksella Belfastin kaduilla joukkuetta haukuttiin pariin otteeseen rajustikin. Kommentit tosin selittyvät osin keskiviikkona pelatulla harjoituspelillä, jossa varamiehinen Pohjois-Irlanti otti nenilleen Skotlannilta.

Pohjois-Irlannin jalkapallomaajoukkue herättää tällä hetkellä voimakkaita tunteita myös toisesta syystä.

Uskonnolliset järjestöt ovat kritisoineet voimakkaasti karsintaottelun pelaamista sunnuntaina. Ennen ottelua saatetaan nähdä mielenosoituksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!