Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mika Kalliolta upea nousu dramaattisessa kisassa

Urheilu
 
Lehtikuva
Mika Kallio oli sunnuntaina kuudes.
Mika Kallio oli sunnuntaina kuudes. Kuva: Lehtikuva

Suomen Mika Kallio starttasi Moto2-luokan kauden avauskilpailuun 16. lähtöruudusta sunnuntaina. Italtrans-tallin Kallio nousi Qatarissa ajetussa kisassa hienosti kuudenneksi.

Suomalaiskuljettaja oli vireessä heti kilpailun alkukierroksilla. Hän nousi kuuden kierroksen aikana kuudenneksi. Parhaimmillaan Kallio kävi kilpailun aikana neljäntenä. Lopputuloksissa suomalainen jäi vain 18 tuhannesosasekuntia tallikaveristaan Franco Morbidellista.

Qatarin osakilpailun voittajaksi ajoi AGR-tallin nuori saksalaiskuljettaja Jonas Folger.

Voitto oli 21-vuotiaalle Folgerille uran ensimmäinen Moto2-luokassa. Toiseksi sijoittui Xavier Simeon ja kolmanneksi ajoi Thomas Luthi.

Sunnuntain kilpailussa oli dramatiikkaa, kun alusta asti hallinneen Johann Zarcon ajokki kärsi teknisestä viasta vain muutama kierros ennen maalia. Folger käytti tilaisuuden hyväksi ja kaasutteli voittoon. Suomalaista Ajo Motorsport -tallia edustava Zarco sijoittui lopulta kahdeksanneksi.

Paalupaikalta kisaan lähtenyt Sam Lowes keskeytti jo kolmannella kierroksella, kun hän ajoi mutkan leveäksi ja kaatui ajokkeineen hiekalle.

Moto3-luokassa kilpaileva Niklas Ajo ehti ajaa Qatarissa vain kaksi kierrosta, ennen kuin hän kaatui ja joutui keskeyttämään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!