Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teemu Ramstedt valmis kantamaan vastuuta

Toive pääsystä IFK:n ykkössentteriksi on toteutunut, nyt pitäisi saada joukkue menestymään

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Keskushyökkääjä Teemu Ramstedtilla riittää vastuuta IFK:n ykkösketjussa. Tässä hän auttaa Ville Hussoa.
Keskushyökkääjä Teemu Ramstedtilla riittää vastuuta IFK:n ykkösketjussa. Tässä hän auttaa Ville Hussoa. Kuva: Vesa Koivunen

Syksyllä 2010 Teemu Ramstedt sanoi suoraan haaveensa. Hän ilmoitti tavoitteekseen pelata jonain päivänä Helsingin IFK:n ykköskeskushyökkääjänä.

"Allekirjoitan tuon", Ramstedt, 27, sanoo pudotuspelien välipäivänä, jolloin hän hylkäsi luistimet ja mailan sekä hyppäsi polkupyörän selkään.

Kunnianhimoinen ajatus, mutta silloin se ei ollut mahdollista. Mikael Granlund pelasi IFK:n johtavana pelintekijänä.

"Paljon on siitä vuodesta tapahtunut. On tullut kehitystä ja pystyn pelaamaan tällä kaudella paremmin kuin silloin", Ramstedt sanoo.

Kausi päättyi IFK:n mestaruuteen, mutta Ramstedtille juhlat saattoivat tuntua laimeilta. Runkosarjassa hän pelasi, mutta ratkaisuhetkillä päävalmentaja Kari Jalonen siirsi sentterin katsomoon.

Siihen kauteen päättyi IFK:n ja Ramstedtin yhteiselo.

Nyt neljä vuotta myöhemmin Ramstedt on uudelleen IFK:ssa ja seurassa toivotaan, että hän olisi pelaaja, joka veisi joukkueen jatkoon puolivälieräsarjassa Tapparaa vastaan.

Mestaruuskevään ja tämän kauden väliin mahtuu pääasiassa IFK:n laihoja vuosia, mutta Ramstedt on kuljettanut uraansa pienin askelin eteenpäin – ja kohti tavoitettaan.

"Olen saanut paljon vastuuta. On se ollut iso tavoite, mutta isoin olisi se, että olisin menestyvän IFK:n ykkössentteri", Ramstedt sanoo. "Että pelaisin niin hyvin, että joukkue menestyisi."

IFK:n kultakevään jälkeen Ramstedt pelasi Bluesissa, kokeili KHL:n vauhtia Pietarin SKA:ssa ja haki ruotsalaista mallia AIK:sta.

Vuodet ja sadat harjoitustunnit ovat hioneet Ramstedtin peliä. Hän pystyy luomaan ottelusta toiseen maalipaikkoja, vaikka pelaa toisinaan liian monimutkaista jääkiekkoa.

IFK:n kannattajat odottavat, että Ramstedt ja muut ykkösketjun pelaajat Tomas Zaborsky ja Joonas Rask pystyisivät kaatamaan Tapparan, ja vieläpä kahdesti. Muutkin saavat osallistua talkoisiin, mutta eniten pelaavilta odotetaan isoimpia ratkaisuja.

"Näen paineet positiivisina itselleni. Nyt on iso mahdollisuus näyttää", Ramstedt sanoo. "Hienoa, että muut odottavat. Tietää olevansa tärkeänä pelaajana mukana."

Vapaapäivänään Ramstedt polki 90 pyöräilijän mukana Team Elina Jouhkin muistopyöräilyssä Espoossa.

"Pari tuntia mentiin hissukseen. Oli hieno tapahtuma, ja sai muutakin ajateltavaa kuin lätkää", Ramstedt sanoo.

Joukko veti pinkit liivit ylleen ja valtasi vähäksi aikaa maantiet.

Maanantain värinä on IFK:n tuttu punainen.

 

IFK ja Tappara kohtaavat jäähallissa maanantaina kello 18.30. Toisessa puolivälierässä ovat KalPa ja Lukko. Nelonen Pro2 ja Ruutu+.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?