Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iisalo saanut parhaan mahdollisen paikan

Vaikea debyyttikausi kehittänyt Hongan päävalmentajaa

Urheilu
 
Juhani Niiranen HS
Tuomas Iisalo jakaa kärsivällisesti ohjeita Hongan pelaajille.
Tuomas Iisalo jakaa kärsivällisesti ohjeita Hongan pelaajille. Kuva: Juhani Niiranen HS
Seagulls 88 Honka 74

Koripallon paikalliskamppailulle oli jännityksen kannalta huonoksi, että Tapiolan Hongan takamies Emmanuel Ubilla joutui loukkaantumisen takia jäämään ottelusta pois. Kotijoukkue Helsingin Seagulls jyräsi varsin vaivattomasti 14 pisteen voiton.

Hongan valmentaja Tuomas Iisalo on debyyttikaudellaan joutunut enemmän kuin vaikeaan paikkaan. Joukkueen kantava voima Ronnie Clark oli poissa yli kolme kuukautta, ja espoolaiset jumittuivat sarjajumboiksi.

"Aloittelevalle valmentajalle kaikkein parasta on kohdata mahdollisimman paljon haasteita sen sijaan, että asiat sujuisivat kuin omalla painollaan rallatellen", Iisalo sanoi kauden 27. tappion jälkeen. Voittoja Honka on ottanut yhdeksän.

Iisalo on joutunut etsimään erilaisia pelillisiä ratkaisuja, kun joukkueen avainpelaaja oli poissa marraskuulta maaliskuulle.

"Samalla on pitänyt olla kärsivällinen, mutta toisaalta tiettyjä asioita ei voi katsoa sormien läpi, vaan on pystyttävä pitämään kovaa vaatimustasoa yllä vaikeinakin aikoina", Iisalo kertoi.

Hän on etsinyt nuoresta joukkueesta voittajatyyppejä ja myös löytänyt heitä.

"Esimerkiksi Okko Järvi ja Henri Niemistö ovat ylittäneet odotukseni", Iisalo sanoi joukkueen 1996 syntyneistä lupauksista.

Iisalo huomasi jo pelaajaurallaan seikan, jonka on myös kohdannut valmentajana.

"Joukkueessa on paljon lupaavia pelaajia, jotka haluavat urallaan eteenpäin. Siinä pitää sovittaa joukkueen ja yksilön välinen ristiriita, joka on aina olemassa. Halu mennä omalla uralla eteenpäin on osattava valjastaa joukkueen eduksi", Iisalo sanoi.

Hän haluaa, että joukkue harjoittelee koko ajan voittamaan pelejä. Eilisellä pelillä se ei ollut mahdollista.

Pudotuspeleihin menevä Seagulls repäisi ratkaisevan eron kolmannessa erässä.

Joukkueen paras oli Melsahn Basabe, jonka saldo oli 25 pistettä, 12 levypalloa ja 3 riistoa. Myös Carl Lindbom esiintyi edukseen: 15 pistettä.

"Olemme joukkueen pelin kannalta pudotuspelien suhteen hyvässä aikataulussa. Meillä on hyvä haastajan rooli. En usko, että kukaan hirveästi haluaisi kohdata meitä siellä", Seagullsin valmentaja Mikko Larkas sanoi.

Hongan Ike Udanoh (vas.) ja Seagullsin Melsahn Basabe olivat kentän parhaita pelaajia.
Hongan Ike Udanoh (vas.) ja Seagullsin Melsahn Basabe olivat kentän parhaita pelaajia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?