Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vettel juhli kuin sätkyukko

Ferrari-talli voitti Malesiassa lähes vuoden tauon jälkeen

Urheilu
 
mohd rasfan afp
Ferrarin Sebastian Vettel (kesk.) jätti Mercedes-tallin Nico Rosbergin (vas.) ja Lewis Hamiltonin taakseen.
Ferrarin Sebastian Vettel (kesk.) jätti Mercedes-tallin Nico Rosbergin (vas.) ja Lewis Hamiltonin taakseen. Kuva: mohd rasfan afp

Toiset ovat luotuja voittamaan Grand Prix -kisoja – kuten Sebastian Vettel. 27-vuotias saksalainen on nyt voittanut yhteensä 40 kertaa kolmen eri tallin autoilla: Toro Rossolla, Red Bullilla ja nyt myös Ferrarilla.

Vettel ohjasti sunnuntaina Maranellon miehistön takaisin voittojen tielle lähes vuoden italialaisen Via Dolorosan jälkeen. Malesian kiehuvan kuumassa kelissä uusi Ferrari toimi paremmin kuin ylivoimaisesti kauden Australiassa avannut Mercedes.

Artikkeliin liittyvät

Kuten perinne on, vihdoin 35 kisan tauon jälkeen Maranellon kirkkoherra pääsi soittamaan kirkonkelloja kaupungin ylpeyden voitolle.

Vettel katkaisi Mercedeksen kahdeksan perättäisen täysosuman voittoketjun ja päätti samalla koko viime kauden jatkuneen tappioputkensa.

Organisaationsa uusineelle Ferrarille tuli jo toisessa kisassa koko joukko uusia voittajia: Vettelin lisäksi tallipäällikkö Maurizio Arrivabene, pääsuunnittelija Simone Resta ja moottorijohtaja Mattia Binotto pääsivät juhlimaan ensimmäistä täysosumaa uusissa rooleissaan.

Myös tekninen johtaja James Allison riemuitsi ensimmäisestä voitostaan Ferrarin autovastuussa.

Vettelin esikuvan Michael Schumacherin kesti aikanaan seitsemän kisaa avata voittotilinsä Ferrarilla. Voiko nopeammin keskimmäiselle korokkeelle päässeeltä uudelta saksalaissankarilta odottaa nyt vastaavaa menestysputkea?

"En usko, että Michaelilla oli silloin 1996 yhtä hyvää autoa kuin meillä nyt, mutta jos pääsemme edes tiiminä lähellekään hänen tuloksiaan, olisimme äärettömän hyvässä paikassa. Tavoite ei ole täyttää Michaelin saappaita, vaan tavoite on jättää ihan uudet meidän jälkeemme", Vettel myhäili.

Vettel jätti Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin taakseen Malesian kuumuudessa, kun Ferrari oli selvästi rengasystävällisempi auto kuin Mercedes. Tallipäällikkö Arrivabene muistutti kuitenkin yksioikoisesti, että Mercedes on edelleen supervahva ja normaalimmassa kelissä taas selvä suosikki.

"En anna tiimin innostua liikaa. Me pidämme jalat maassa ja seuraamme omaa ohjelmaamme. Kummatkin kuljettajamme ajoivat hienosti kisassa. Koko tiimi toimi erittäin kurinalaisesti. Tähän tyyliin haluan meidän jatkavan", Arrivabene köhisi.

Kimi Räikkönen sivusi jo viime vuoden parasta tulostaan, kun hän nousi ensimmäisen kierroksen lopussa kokemansa rengasrikon jälkeen koko joukon hänniltä neljänneksi.

"Kaiken sen epäonnen jälkeen aika-ajossa ja kisan alussa tämä on varmasti maksimitulos. Olen iloinen tiimin ja Sebastianin puolesta, mutta en voi olla tyytyväinen tähän, kun mahdollisuudet olisi ollut paljon parempaankin", Räikkönen puntaroi.

Ferrarin kilpailukyky ei Räikköstä yllättänyt.

"Olemme tienneet sen nopeuden talvitesteistä asti."

Räikkönen teki kisassa peräti kymmenen ohitusta, eli enemmän kuin kertaakaan ennen urallaan. Yksi niistä oli Valtteri Bottaksesta, joka tuli kauden avauskisassaan viidenneksi.

Bottas nautiskeli toiseksi viimeisellä kierroksella taiturimaisen ohituksen omasta tallikaveristaan Felipe Massasta.

"Olen iloinen, kun talli antoi luvan ajaa kilpaa ja varmasti luottaa meihin nyt jatkossakin samanlaisissa tilanteissa", Bottas tuumaili.

Heikki Kulta
Kuala Lumpur

greg baker afp
Kimi Räikkönen ohitteli rengasrikon jälkeen itsensä neljänneksi.
Kimi Räikkönen ohitteli rengasrikon jälkeen itsensä neljänneksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!