Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka enää luottaa Mixuun?

Urheilu
 
Tero Hakola Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja osoitti jalkapallomaajoukkueen sunnuntain tappion jälkeen selkärankaa antamalla Mixu Paatelaiselle täyden tukensa, vaikka moni muu pomo olisi näyttänyt hänelle ovea.

Alajan mukaan Suomi pelaa Paatelaisen johdolla EM-karsinnat loppuun ja sanoi Paatelaisen valitsemisen maajoukkueen päävalmentajaksi olleen "hyvä päätös", vaikka unelma EM-kisapaikasta käytännössä murskaantui Pohjois-Irlannille kärsityn 1–2-tappion myötä.

Alajan kehut maajoukkuetta vuodesta 2011 valmentaneelle Paatelaiselle eivät ole pelkää höpinää tai täysin vailla perusteita. Paatelaisen plussaksi on luettava vankka sitoutuminen maajoukkueen kehittämiseen, vaikka pelaaja-aines oli etenkin aluksi kokematonta.

Neljän vuoden aikana osa pelaajista on edennyt edes jonkin verran seuraurallaan, joskin monen taival on ollut kivikkoinen ja ankea.

Paatelaisen käytössä oleva miehistö on Suomen viime vuosikymmenien joukkueisiin verrattuna keskikertaista tasoa. Sisukkaasti ja mantramaisesti hän on kuitenkin valanut uskoa ja vienyt läpi ohjelmaansa, vaikka tulokset ovat olleet vaisuja.

Juuri tähän liittyy Paatelaisen kauden jatkumisen suurin uhkakuva. Kysymyksiä on monia.

Voiko Paatelaisella olla enää pelaajien luottamusta, kun hänen ajamansa pelisysteemi ja muutkaan ratkaisut eivät toimi? Miten joukkueen itseluottamus voi olla kunnossa kehnosti sujuneiden karsintaotteluiden jälkeen?

Entä luottaako joukkueen ykköspelaaja Roman Eremenko Paatelaiseen? Tai lojaalisuutta säteilevä kapteeni Niklas Moisander? Miten mahdollinen epäluottamus vaikuttaa ryhmädynamiikkaan?

Voiko Paatelainen seistä enää uskottavasti pelaajiensa edessä? Uskovatko he häntä?

Kysymys on yksinkertaisesti siitä, luottavatko pelaajat enää Paatelaisen kykyyn johtaa joukkuetta. Sunnuntain pelin perustella eivät välttämättä luota. Sen verran sekaisin Huuhkajien peli oli.

Antti Muurisen ura maajoukkueessa alkoi vedellä viimeisiä siinä vaiheessa, kun joukkueen kokeneet pelaajat menettivät häneen uskonsa. Paatelaisen joukkueessa on vähemmän tähtiä, mutta heilläkin on yhtä kova halu menestyä kuin esimerkiksi Jari Litmasella ja Sami Hyypiällä.

On todennäköistä, että Alaja ja Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande miettivät kuumeisesti ratkaisua tilanteeseen, ellei heillä ole jo sellainen takataskussa.

Palloliiton kannalta helpointa olisi, jos Paatelainen löytäisi uuden työpaikan ja jättäisi Huuhkajat itse. Näin vaihdosta tulisi tältä osin tyylikäs, kivuton ja taloudellisesti edullinen.

Sen jälkeen hoidettavana on vielä toinen vaikea tehtävä. Palloliiton olisi löydettävä Paatelaisen seuraajaksi kaikkiin suomalaisiin kriteereihin sopiva valmentaja.

Tero Hakola HS tero.hakola@hs.fi
Kirjoittaja HS.n urheilutoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!