Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK ulos pudotuspeleistä – Helsingin kiekkokevät on ohi

HIFK:n kausi päättyi, kun Tappara haki niukan voiton Helsingistä maanantaina. Antti Erkinjuntti ratkaisi ensimmäisessä jatkoerässä.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Helsingin IFK:n Nikolai Goldobin oli joukkuetovereineen alla päin Tapparalle kärsityn puolivälierätappion jälkeen.
Helsingin IFK:n Nikolai Goldobin oli joukkuetovereineen alla päin Tapparalle kärsityn puolivälierätappion jälkeen. Kuva: Vesa Koivunen
HIFK 3 Tappara JE. 4 Tappara välieriin 4–2

Tätä on pudotuspeliviihde parhaimmillaan! HIFK ja Tappara tarjosivat maanantaina mahtavan ottelun, josta ei puuttunut jännittäviä käänteitä, puhuttelevia tuomioita tai vauhdikkaita tilanteita. Helsinkiläisyleisö nautti taatusti, vaikka kotijoukkueen kausi kiekkoliigassa päättyikin tähän.

Tapparan Antti Erkinjuntti nousi sankariksi ensimmäisen jatkoerän loppupuolella. Erkinjuntti laukoi HIFK-maalin edessä pyörineen irtokiekon verkkoon ja teki ratkaisevan 4–3-osuman. Tappara eteni tasaisesta puolivälieräsarjasta välieriin otteluvoitoin 4–2.

"Ehkä se pieni rutiinietu ratkaisi tämän heille", HIFK-kapteeni Toni Söderholm sanoi viitaten Tapparan kahden hopeamitalin putkeen.

"Tämä joukkue ei vielä ollut valmis."

Helsingissä oli maanantaina harmaa, loskainen keli, joka puki hyvin HIFK-pelaajien mielenmaisemaa hävityn ottelun jälkeen. Kiekkoilijat joutuivat kesälomalle ennen terassikelejä.

Kaiken lisäksi ratkaisevasta ottelusta jäi rutkasti jossiteltavaa. HIFK:lla oli käsissään kaikki mahdollisuudet venyttää sarja seitsemään otteluun. Tilanne oli 1–1, kun helsinkiläisten etsikkoaika koitti ottelun puolivälissä.

Ensin nähtiin konkreettinen esimerkki kotiyleisön merkityksestä. Tappara sai rangaistuksen väärästä vaihdosta vasta, kun yleisö oli reagoinut kovaäänisesti tilanteeseen.

Heti perään HIFK pääsi kahden miehen ylivoimalle, kun Pekka Saravo huitoi törkeästi Joonas Raskia päähän. Saravolle tuomittiin tilanteesta pelirangaistus, mailan suuhunsa saanut Rask kärsi aivotärähdyksen oireista ja jätti pelin kesken.

Kahden miehen ylivoima tuotti nopeasti tulosta, kun Lauri Taipalus ampui nopean syöttökuvion päätteeksi kiekon ohi Tappara-vahti Juha Metsolan. 22 sekuntia myöhemmin HIFK eteni jo 3–1-johtoon, kun Juuso Puustinen siirsi kiekon verkkoon Nikolai Goldobinin upeasta poikittaissyötöstä.

HIFK:lle jäi vielä yli neljä minuuttia ylivoimaa ja joukkue sai hetken päästä uuden mahdollisuuden kahden miehen ylivoimalla. Siinä vaiheessa lähes kaikki katsomossa olleet uskoivat kotijoukkueen voittavan ottelun.

"Siinä oli se meidän paikka ratkaista", Söderholm sanoi.

Kun HIFK ei tehnyt lisämaaleja, Tappara tuli nopeasti tasoihin.

Kavennus syntyi upean syöttökuvion päätteeksi. Kristian Kuusela ja Jormakka pelasivat kiekon yhden kosketuksen syötöillä Elmeri Kaksoselle, joka laukoi kiekon ohi Husson.

Tasoitusmaali syntyi heti seuraavassa vaihdossa. Jormakka karkasi HIFK-puolustajien välistä läpiajoon ja viimeisteli rystypuolen laukauksella 3–3-tasoituksen.

"Turhaan päästimme Tapparan mukaan. Meidän piti tehdä iso työ toisella erätauolla, että näimme sen ison kuvan. Tuntui, että maailma painui kasaan vähäksi aikaa", Söderholm kertoi.

Toisella erätauolla HIFK joutui vaihtamaan maalivahtia, kun Ville Husson vanha vamma uusiutui. Kaksi edellistä peliä sairastellut Kevin Lankinen palasi tolppien väliin.

Lankinen otti tärkeitä koppeja niin päätöserässä kuin jatkoajallakin. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun HIFK ei käyttänyt omia maalipaikkojaan.

Oli osuvaa, että ratkaisevan maalin teki juuri Erkinjuntti, sillä hän osui jatkoajalla kerran tolppaan ennen voittomaaliaan.

Vesa Koivunen
Antti Erkinjuntti (oik.) teki Tapparan voittomaalin jatkoajalla.
Antti Erkinjuntti (oik.) teki Tapparan voittomaalin jatkoajalla.
Huippuhetket: HIFK - Tappara 30.3.2015
Huippuhetket: HIFK - Tappara 30.3.2015
HIFK joutui taipumaan Tapparalle kuudennessa puolivälierässä kotonaan, mikä tiesi kirvesrinnoille välieräpaikkaa voitoin 4-2. Helsinkiläisten kauden päätti jatkoerän ratkaisuosumallaan Tapparan Antti Erkinjuntti.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!