Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sunisella nostetta rallimaailman huipulle

Sopimus Toyotan kanssa on nuoren lupauksen ralliuralle jättipotti

Urheilu
 
Miika Wuorela
Vesa Koivunen
Sopimus Toyotan kanssa antaa Teemu Suninen ralliuralle unelma-alun.
Sopimus Toyotan kanssa antaa Teemu Suninen ralliuralle unelma-alun. Kuva: Vesa Koivunen

Hoikka nuorimies pöydän takana on syvissä mietteissä. Mustan lippalakin alle kätkeytyy paljon ajatuksia, paljon odotuksia tulevasta.

Kotimainen rallimedia on kutsuttu paikalle helsinkiläiseen kahvilaan kuulemaan "vuoden parhaaksi ralliuutiseksi" nimettyä sanomaa.

Kaudella 2017 rallin MM-sarjaan tehdastallina uudella Yaris WRC:lla palaava Toyota on saanut sopimusneuvottelut päätökseen.

Yhdessä paperissa on merkin junioritiimiin kiinnitetyn, Jokelassa asuvan Teemu Sunisen nimi, joten paljon lupaavampaa nostetta ei kaksi vuotta rallia harrastanut nuorukainen voisi uralleen toivoa.

Saatuaan managerilegenda Timo Jouhkin taakseen 21-vuotias kuljettajalupaus sai rallitaipaleelleen lupaavat lähtökohdat.

Viimekesäisessä Suomen MM-rallissa Suninen säväytti minimaalisella kokemuksellaan ja ajoi WRC3-luokan voittoon. Nimi ja kasvot jäivät monen rallia seuraavan mieleen.

"Sieltähän minut tosiaan bongattiin. Ilman sitä kisaa ei varmasti nyt oltaisi tässä", Suninen epäilee.

Sunisen ohjelmassa on kuluvalla kaudella kuusi MM-rallia pienellä WRC3-luokan Citroënilla ja tämän kaksi koitosta S2000-luokan Škodalla, jolla nuorukainen ajoi talven viimeiset SM-rallit.

Lisäksi manageri Jouhki lähettää Sunisen ammentamaan oppia Keski-Euroopan pikkuralleihin, joten kisaviikonloppuja Suniselle ja kartanlukija Mikko Markkulalle kertyy vähintään 14.

"Testiohjelmani Toyotan kanssa rakennetaan WRC3-luokan kisojen ehdoilla. Testit eivät saa häiritä kilpailemista. Ajamaan päästään kyllä reilusti", tietää Suninen.

Viime syksynä Suninen pääsi ottamaan ensityypit tulevasta työkalustaan Italiassa. Vaikutelma autosta oli positiivinen.

"Itse olin tyytyväinen siinä vaiheessa, mutta onhan se toisaalta vaikea sanoa, koska kehitystyö on pahasti kesken. Eikä minulla ole kokemustakaan muista WRC-autoista."

Jos asiat etenevät Sunisen kannalta suotuisasti, saatetaan hänet nähdä Toyotan ratissa myös erikoiskokeilla. "Optio on edetä kilpakuljettajaksi asti."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!