Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mika Kohonen suivaantui kohteluunsa Ruotsissa

Urheilu
 
Mika Kohonen
Mika Kohonen

Viisi kertaa maailman parhaaksi salibandynpelaajaksi valittu Mika Kohonen suivaantui pitkäaikaisen seuransa Storvretan päätöksestä olla jatkamatta hänen sopimustaan.

Storvretan seurajohto ilmoitti 37-vuotiaalle Kohoselle, että hän ei kuulu enää seuran tulevaisuuden suunnitelmiin.

Kohonen on pelannut uppsalalaisseurassa kymmenen kautta. Hän on voittanut seurassa kolmesti Ruotsin mestaruuden sekä kahdesti maailman seurajoukkueiden kilpailun Champions Cupin. Mestaruuksista viimeisin on vuodelta 2012.

Suomalaistähti järkyttyi sopimuksensa päättymisestä ja kritisoi seurajohdon päätöstä voimakkaasti paikalliselle Upsala Nya Tidning -lehdelle.

Kohonen olisi halunnut lopettaa uransa Storvretassa silloin, kun itse haluaa. Nyt siihen tuli muutos. Kohosen mukaan tapaaminen, jossa lähdöstä ilmoitettiin, oli karu.

"Se ei ollut mikään neuvottelu", Kohonen totesi UNT-lehdelle. "Sanoin, että minulla ei ole koskaan ollut tarvetta kehua itseäni, mutta tiedän mitä olen tehnyt ja merkinnyt Storvretalle. Mielestäni kokous oli epäkunnioittava", Kohonen sanoo.

"Minun tehtäväni on rakentaa Storvretan tulevaisuutta ja ottaa seuraava kehitysaskel", seuran valmentaja Stefan Forsman vastasi Kohosen kritiikkiin seuran verkkosivuilla.

Tiedotteessaan Storvreta luonnehti Kohosta suureksi pelaajaksi, johtajaksi ja persoonallisuudeksi, joka on jättänyt pysyvän jäljen kentällä ja sen ulkopuolella. Seura haluaa tarjota hänelle muita tehtäviä seurassa, jahka hänen pelaajauransa on ensin ohi.

Kohonen on kärsinyt polvivaivoista, ja vuosi sitten hän sairastui masennukseen. Hän kuntoutui joulukuussa pelattuihin MM-kisoihin ja pelasi Suomen hopeajoukkueen kakkoskentässä hyvän turnauksen.

Selvää on, että Kohosen ura jatkuu ainakin vuodella.

"Suomi ja Ruotsi ovat pullollaan joukkueita, jotka haluavat voittaa. Olen aloittanut joukkueen etsinnän, mutta päätös vie aikansa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!