Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tv-haastattelu vei valmentajaksi Montrealiin

Urheilu
 

Jääkiekkovalmentaja  Lari Joutsenlahti, 30, on erikoistunut siihen, kuinka ihminen etenee, pysähtyy ja vaihtaa suuntaa mahdollisimman nopeasti jääkiekkokaukalossa, kontaktipelin ehdoilla.

Espoolainen kahden lapsen isä on pelannut jääkiekkoa koko ikänsä. Lisäksi hän on opiskellut ja harrastanut taito- ja pikaluistelua sekä alamäkiluistelua, jossa hän oli maajoukkueen jäsen.

"Yritän omaan luisteluvalmennukseeni sekoittaa paljon muita tekniikoita: alamäkiluistelua, pikaluistelua, taitoluistelua. Sekoita, varasta ideoita, käytä mielikuvitusta, ole utelias. Testaan paljon erilaisia juttuja, jotka voisivat toimia. On ollut hyviä ja huonoja ideoita."

Ilmeisesti kuitenkin enemmän hyviä ideoita, sillä Helsingin IFK:n valmennuspäällikkö Ville Peltonen pyysi Joutsenlahtea HIFK:hon. Se oli hieno hetki nuorelle luisteluvalmentajalle.

Joutsenlahden valmentajanura sai lentävän lähdön, kun hän sanoi oikeat sanat oikeassa paikassa. Hän antoi alamäkiluistelukisassa haastattelun Kanadan ESPN-kanavalle.

"Sanoin siinä, että olen luisteluvalmentaja. Olin vetänyt vain kaksi treeniä. Sitten minut palkattiin Montrealiin yksityiskouluun luisteluvalmentajaksi. Oli se aika sattuman kauppaa."

Nyt Joutsenlahti opettaa HIFK:n 9–20-vuotiaita junioreja luistelemaan.

"Tarkoitus HIFK:ssa on, että tuotamme pelaajia liigaan. On helpompi duuni kuitenkin auttaa junnuja eteenpäin kuin liigapelaajia, vaikka kyllä liigapelaajatkin tarvitsevat luisteluoppia."

Suomessa on jääty jälkeen kansainvälisesti, mutta on täällä silti paljon hyviä nuoria luistelijoita.

"Nykyään isotkin pelaajat osaavat liikkua. Olen itsekin ihmeissäni, kun 195 senttiä pitkä jätkä pystyy luistelemaan 20 metriä kolmeen sekuntiin. Se on aika mieletöntä. HIFK:ssa on mielestäni menty hyvään suuntaan, murros on jo tapahtunut."

Joutsenlahtea kiehtoo luistelun vaativuus.

"Yritän koko ajan oppia ja tehdä hommia sen eteen, että minulla on mahdollisimman paljon annettavaa pelaajilleni. Itse olin viime vuonna yli 600 kertaa jäällä, mutta en vieläkään hallitse luistelua täydellisesti."

Reijo Ruotsalainen on toiminut pelaajauransa jälkeen valmentajana, muun muassa pitkään Itävallassa.
Reijo Ruotsalainen on toiminut pelaajauransa jälkeen valmentajana, muun muassa pitkään Itävallassa.

Kuka suomalainen sitten hallitsee?

"Vitsi, ei oikein kukaan nykypelaajista. Sami Vatasella on hyviä juttuja, mutta kyllä edelleen Reijo Ruotsalaisella oli sellaista pehmeyttä. Hän on kaikkien aikojen luistelija."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!