Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maajoukkueen avainmiehet ottavat hetken happea

Urheilu
 
Mikko Esko
Mikko Esko

Miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo julkisti keskiviikkona 25 pelaajan maajoukkueryhmän, josta valitaan pelaajat ensi kesän Maailmanliigan otteluihin. Ryhmässä on monta tuttua ja taitavaa pelaajaa, mutta ainakin neljä kiinnostavaa nimeä puuttuu listalta.

Yleispelaaja Olli Kunnari ja passari Mikko Esko ovat kuuluneet maajoukkueen runkomiehiin vuosia. Viime syksynä Puolan MM-turnauksessa he olivat keskeisessä osassa, kun Suomi onnistui erinomaisesti ja sijoittui yhdeksänneksi.

Esko löysi täksi kaudeksi seuran Turkista, ja Kunnari pelaa taas vahvaa kautta Vammalan Lentopallossa.

"Kun sarjat päättyvät, pojat [Kunnari ja Esko] ottavat hetken happea. Heidän kanssaan on keskusteltu kesästä. Olen toiveikas, että he tulevat vielä mukaan", kertoi Sammelvuo.

Yleispelaaja Matti Hietanen ja libero Pasi Hyvärinen ovat pelanneet seurajoukkueessaan Kokkolan Tiikereissä vakuuttavasti. Tammikuussa Suomen cupin loppuottelussa kaksikko antoi vahvan näytön nykykunnostaan ja osaamisestaan.

"Hietasen olisin halunnut tähän ryhmään, mutta hän ei ollut valmis sitoutumaan kesään. Hyvärisellekään kesä ei tullut kysymykseen", sanoi Sammelvuo.

Päävalmentaja suhtautuu kuitenkin luottavaisesti tulevaan työrupeamaan ja muutoksiin.

"On selvää, että jossain vaiheessa on tultava uusia vastuunkantajia."

Kunnari ja Esko eivät ole ainakaan virallisesti ilmoittaneet lopettamisaikeistaan maajoukkueessa.

"Uskon, että Rion olympialaiset kiinnostavat kaikkia", sanoi Sammelvuo.

Suomen maajoukkue aloittaa leirityksen Kuortaneella 27. huhtikuuta ja kohtaa Iranin kolmessa maaottelussa toukokuun puolivälissä. Iran sijoittui kuudenneksi Puolan MM-turnauksessa.

Maailmanliigassa Suomi pelaa E-lohkossa Belgian, Portugalin ja Hollannin kanssa. Suomen urakka alkaa 23. toukokuuta ottelulla Belgiaa vastaan Tampereella.

Olli Kunnari
Olli Kunnari
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!