Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiekkomiehen katse lentopallossa

Keijo Säilynoja aloitti Lentopalloliiton toimitusjohtajana aprillipäivänä

Urheilu
 
Martti Kainulainen Lehtikuva
Jääkiekkoilun ja rahoituksen parissa työskennellyt Keijo Säilynoja johtaa nyt Lentopalloliittoa.
Jääkiekkoilun ja rahoituksen parissa työskennellyt Keijo Säilynoja johtaa nyt Lentopalloliittoa. Kuva: Martti Kainulainen Lehtikuva

Joku voisi sanoa, että kiekkomies on aina kiekkomies, mutta takavuosien huippujääkiekkoilija Keijo Säilynoja uskoo, että tulevaisuutta löytyy muustakin palloilusta.

Espoolainen Säilynoja, 45, ei kovin pitkään miettinyt, kun Lentopalloliitto tarjosi töitä. Säilynoja aloitti liiton uutena toimitusjohtajana keskiviikkona.

Kuka?

Keijo Säilynoja

 Lentopalloliiton toimitusjohtaja 1. 4. 2015 alkaen, aiempaa kokemusta mm. pankin johtotehtävistä

 Syntynyt 17. 2. 1970 (45 vuotta)

 Saavutukset jääkiekkoilijana: 4 SM-kultaa Jokereissa, 2 EM-kultaa Jokereissa, MM-hopeaa Prahan turnauksessa 1992

 Avioliitossa, yksi lapsi

 Harrastaa mm. jääkiekkoa, tennistä ja lukemista

Aiemmin tehtävää hoiti väliaikaisesti Tero Auvinen, joka vaihtoi urheilujohtamisen muihin töihin. Auvinen puolestaan tuli liittoon, kun Hanna Iiskola-Kesonen irtisanoutui toimitusjohtajan tehtävistä viime syksynä.

"Miksikö tänne? Lentopallo on äärimmäisen hienossa nosteessa, ja lajin perustyö toimii kentällä", totesi Säilynoja esittäydyttyään tiedotustilaisuudessa Pasilassa.

Säilynoja on ollut aiemmin muun muassa Helsinki Halli Oy:n ja Jokerien SM-liigajoukkueen toimitusjohtajana. Näissä tehtävissä hänen vastuullaan ovat olleet talous, myynti, markkinointi, viestintä, henkilöstö ja yhteistyökumppanuudet.

Hän on vastannut myös NHL:n Pre Season -otteluiden järjestelyistä Helsingissä 2009–2011 ja Talviklassikon Jokerit–HIFK järjestelyistä Stadionilla 2011.

Kuluvalla kaudella Säilynoja on ollut Nelonen Pron asiantuntijana jääkiekko-otteluissa, ja tätä tehtävää hän hoitaa edelleen. Hän on myös Jokerit ry:n johtokunnan jäsen ja hyväntekeväisyyttä tekevän Finnish Flash ry:n hallituksen puheenjohtaja. Jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistyksen hallituksen puheenjohtajana Säilynoja toimi 2004–2008.

Säilynoja esiintyi keskiviikon tilaisuudessa rennosti eikä yrittänytkään leikkiä lajieksperttiä.

"Olen syntynyt Korsossa. Se on ollut toistaiseksi lähin siteeni lentopalloon. Tulen lajin ulkopuolelta. Minulla ei ole mitään rasitteita, ja tuon nyt asioihin uutta näkemystä."

Artikkeliin liittyvät

Milloin olet viimeksi käynyt lentopallo-ottelussa?

"En muista, mutta televisiosta olen lajia seurannut paljonkin. Selvää on, että nyt menen paikalle aika nopeastikin."

Säilynojalla riittää töitä kylliksi. Tuoreen toimitusjohtajan kalenteri täyttyy vauhdikkaasti.

"Ensimmäiseksi pitää tietysti tutustua omiin ihmisiin ja yhteistyökumppaneihin ja selvittää, mitä on tehty ja mitä tehdään tulevaisuudessa."

Lentopalloliitossa käytiin yt-neuvottelut viime vuonna. Erilaisia kuluja on karsittu, mutta liiton talous on edelleen heikko.

"Uskon, että taloutta saadaan vahvistettua", sanoi Säilynoja.

Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi kertoi, että toimitusjohtajaa alettiin hakea tammikuun alussa. Hänen mukaansa kyseessä on ollut huolellinen ja hallittu hakuprosessi.

"Halusimme varmistaa, että saimme parhaan mahdollisen henkilön johtamaan liiton operatiivista toimintaa. Keijo Säilynojalla on vahvaa kokemusta ja osaamista. Hän on joukkuepelaaja, joka yhteistyössä muun henkilöstön kanssa onnistuu tason nostamisessa", sanoi Sydänlammi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!