Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sarcevic takuumiehenä Kauhajoen voitossa

Urheilu
 
Jussi Nukari Lehtikuva
Bojan Sarcevic oli joukkueensa tukipilari.
Bojan Sarcevic oli joukkueensa tukipilari. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva
Honka  79 Kauhajoki 90

Kauhajoen Karhu taistelee miesten Korisliigan runkosarjan voitosta. Espoolainen Honka pelaa runkosarjan loppuun ilman suuria tavoitteita.

Tämä näkyi joukkueiden välisessä kamppailussa keskiviikkona Espoossa. Kotijoukkue sinnitteli kolmannen jakson loppuun asti, mutta sen jälkeen Kauhajoki karkasi 11 pisteen voittoon.

Kauhajoen ja kentän ykkösmies oli Bojan Sarcevic, joka viimeisteli pelinjohtotehtäviensä lomassa 21 pinnaa.

"Pelkäsimme Honkaa hieman etukäteen, se löi meidät Kauhajoella, ja pystyi nyt pelaamaan vapautuneesti", Sarcevic totesi.

Hän tarkoitti Hongan rentoudella sitä, että se on käytännössä varmistanut liigapaikkansa ensi kaudeksi, vaikka se jäisi hännänhuipuksi.

Koripalloliiton hallitus päätti kaksi viikkoa sitten tiistaina, että liigan joukkuemäärä nostetaan yhdestätoista tusinaan. Liigaan nousee ykkösdivarin voittaja, mikäli se täyttää lisenssikomitean vaatimukset.

Hallitus päätti myös supistaa ensi kauden ottelumäärää kuudella kierroksella nykyisestä, joka on 40. Pudotuspeleissä siirrytään välierävaiheessa paras seitsemästä -järjestelmään.

Kesken kauden tulleet päätökset eivät ole miellyttäneet kaikkia liigajoukkueita. On hyvin mahdollista, että asiaa puidaan vielä esimerkiksi Urheilun oikeusturvalautakunnassa.

Kauhajoen päävalmentaja Sami Toiviainen vastustaa kesken kauden tehtyjä muutoksia.

"Järjestelmä pitää olla tiedossa kaikille alusta lähtien. Äkilliset muutokset herättävät turvattomuutta", Toiviainen sanoi.

Kabinettipäätöksellä todennäköisesti keväällä paikkansa säilyttävän Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo ei ota kantaa muutoksiin.

"Työni on valmentaa joukkuettani."

Vaikka Hongan lippulaivan peli yskii, niin seuran rakenteet ovat kunnossa. Espoossa on tehty vuosia työtä tulevaisuuden hyväksi. Siksi Honka on keväällä kabinetissa vahvoilla.

Honka on Suomen suurin koripalloseura. Sillä on noin 950 lisenssipelaajaa, yhteensä jäseniä on osapuilleen 1 300.

Hongalla on joukkueita eri sarjatasoilla 38. Junnupuolelta menestyjiä löytyy. Hongan A-pojat ja A-tytöt pelaavat SM-pronssista, B-tytöt ovat edenneet välieriin ja B-poikien ykkösjoukkue sijoittui viidenneksi. C-junioreissa niin tytöillä kuin pojilla on kaksi tiimiä lopputurnauksissa.

Toimintaa on tarjolla vauvoista vaareihin. Taaperoklubissa lajiin voivat tutustua alle kolmevuotiaat. Liikuntaleikkikoulussa ikähaarukka on kolmesta kuuteen vuoteen.

"Taaperoklubissa on muutamia vauvoja, jotka konttaavat innokkaasti pallon perässä", toiminnanjohtaja Anne Eklund hymähtää.

Hongalla on myös oma harjoituskeskus. Summa-halli valmistui maaliskuussa 2011. Hongan kotipesästä Tapiolan urheilupuistosta löytyy kolme täysimittaista koripallokenttää, juoksurata ja punttisali. Seuran junnut hiovat taitojaan myös seitsemässä eri koulussa Espoossa.

Valmentajia on kaikkiaan 87. Kokopäivätoimisia luotseja on seitsemän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!