Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ovetškin hurmasi kauden 50. maalillaan

Urheilu
 
Alexandr Ovetškin
Alexandr Ovetškin

Washington Capitalsin venäläistähti Alexandr Ovetškin ylitti taas yhden rajapyykin upealla NHL-urallaan.

Ovetškin iski kauden 50. maalinsa, kun Washington kukisti Carolinan 4–2.

Ovetškin, 29, on NHL:n tämän hetken ilmiömäisin maalintekijä. Venäläinen on pelannut NHL:ssä nyt kymmenen kautta, ja kuutena kautena hän on ylittänyt maagisen 50 maalin rajan.

Vastaavaan on pystynyt NHL:ssä vain viisi muuta pelaajaa: Mike Bossy, Wayne Gretzky, Marcel Dionne, Guy Lafleur ja Mario Lemieux.

"50 maalin tekeminen on joka vuosi vaikeampaa", Ovetškin sanoi NHL:n verkkosivuilla. "On upeaa päästä noiden nimien rinnalle."

Capitalsin valmentaja Barry Trotz muistutti, että maalinteko on NHL:ssä koko ajan vaikeampaa. Iloisen hyökkäyspelaamisen aika on ohi, koska joukkueet puolustavat tarkemmin. Myös maalivahdit paranevat vuosi vuodelta.

"50 maalia kaudessa nykyisin tekevä pelaaja on tavallaan jo historiaa. Maalivahdit ovat niin hyviä."

Taitavalla Ovetškinilla on maine oikukkaana, laiskana ja omapäisenä pelaajana. Trotz vakuutti kaiken sujuneen venäläistähden kanssa enemmän kuin hyvin.

"Kaikki hänestä minulle kerrotut asiat ovat osoittautuneet vääriksi. Tämä kausi on ollut minulle valaiseva kokemus. Yritän saada muutkin ymmärtämään, että hän on hyvä pelaaja, joka pystyy tekemään erityisiä asioita", Trotz sanoi Washington Postin mukaan.

Koko NHL-uransa Washingtonissa pelanneen Ovetškinin toistaiseksi paras kausi on 2007–2008, jolloin hän iski peräti 65 maalia.

Ovetškin voittaa NHL:n parhaan pelaajan palkinnon jo viidennen kerran, ja hän on rohmunnut uransa aikana tukun muitakin palkintoja. Stanley cupia tai olympiakultaa hän ei ole kuitenkaan onnistunut vielä voittamaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?