Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuusela johti kärsivällisen Tapparan voittoon

Nieminen menetti malttinsa hylätystä maalista

Urheilu
 
Antti-Pekka Sonninen
Tappara 5 Lukko 2 Voitot 1–0

Tapparan ja Lukon välieräsarja jääkiekkoliigassa alkoi Tampereella perjantaina odotetun kaavan mukaisesti, eli peli oli tarkkaa ja tasaista.

Tappara sai hyökkäyspelinsä kulkemaan sen verran paremmin, että se otti ensimmäisen voiton lukemin 5–2 (1–0, 1–1, 3–1).

Illan tähdeksi nousi Tapparan hyökkääjä Kristian Kuusela, joka teki kaksi näyttävää maalia. Maalikanuuna Olli Palola kunnostautui tällä kertaa syöttelijänä.

"Meidän pitää puolustaa tiiviisti ja kärsivällisesti Raumalla lauantaina. Ei tästä saanut kuin yhden voiton, vaikka hyvin pelasimmekin", Kuusela muistutti jo seuraavasta ottelusta.

Lukko törmäsi perjantaina Tapparan tiiviiseen keskialueen peliin. Isännät eivät karvanneet kovin korkealta vaan enemmänkin ohjasivat rauhallisesti raumalaisten hyökkäyksiä laidoille ja kulmiin.

Vaikka Lukon peli aukeni vähän paremmin toisessa erässä, se joutui laukomaan kaukaa, eikä maalivahti Juha Metsolalla ollut vaikeuksia kutien torjumisessa. Jarkko Malisen ketju liimasi tehokkaasti Aaron Gagnonin johtaman Lukon ykkösen, eikä muilta löytynyt liikettä saati taitoa tarpeeksi.

Ottelun kohutuin tapahtuma oli Tapparasta Lukkoon siirtyneen Ville Niemisen ulosajo päätöserässä. Nieminen menetti malttinsa tuomareille, kun hänen tekemänsä kavennusmaali hylättiin. Nieminen seisoi maalivahdin alueella ennen kiekkoa ja huitoi Metsolaa näpeille.

Nieminen tunnusti, ettei ottelun alku sujunut raumalaisilta lainkaan suunnitelmien mukaisesti.

"Ensimmäinen erä oli meiltä tosi huono, mutta vähitellen pääsimme peliin mukaan."

Pian kiistanalaisen tilanteen jälkeen Joonas Komulainen sohaisi ruuhkasta 2–3-kavennuksen, mutta Antti Erkinjuntin illan toinen osuma tyhjään maaliin löi sinetin.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva ei pystynyt pitämään kiukkuaan kurissa. Hylätyn maalin lisäksi häntä harmitti muutama muukin tuomio.

"Näköjään on pidettävä huolta siitä, että tuomarit ovat tasapuolisia. En ole tyytyväinen, sillä saimme kaksi tyhjänpäiväistä jäähyä", Dufva ärisi.

Antti-Pekka Sonninen
Tampere

Vesa koivunen
Tapparan Kristian Kuuselalla oli kahden maalin ilta.
Tapparan Kristian Kuuselalla oli kahden maalin ilta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?