Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lakaniemi viihtyi tutussa Kisahallissa

Äänekosken Huima haki Töölöstä toisen välierävoiton

Urheilu
 
ToPo 61 Huima 86 Voitot 0–2

Torpan Poikien naisten Korisliigan joukkue oli tyystin tolaltaan kotisalissaan Töölön Kisahallissa, kun se sai liigan toiseen välieräkamppailuun vieraakseen Äänekosken Huiman.

Luokattomasti heittänyt kotijoukkue hävisi 25 pisteellä, kun sen pelaajisto tuntui vierastavan tuttuja koreja.

Vieraiden vire oli kohdallaan. Huima lähti karkumatkalle heti alussa eikä se jättänyt jossitteluille mitään sijaa.

Yksi keskisuomalaisten avainpelaajista oli Noora Lakaniemi. 21-vuotias takapelaaja ei ujostellut pääkaupungissa.

Se ei ole ihme, sillä Lakaniemellä on koripalloilu geeneissään ja vahva helsinkiläistausta. Hänen isoisänsä Raimo Lindholm on pelannut ainoana suomalaisena kaksissa olympiakisoissa (Helsinki 1952 ja Tokio 1964) sekä kahdeksan kertaa EM-kisoissa. Äiti Riitta Lakaniemi (o.s. Lindholm ) on pelannut 35 A-maaottelua ja saavuttanut urallaan kaksi Suomen mestaruutta.

Noora Lakaniemelle Kisahalli on tuttu areena. Itähelsinkiläisen Wartti-Basketin kasvatti on saavuttanut Torpan Pojissa A-tyttöjen Suomen mestaruuden.

"ToPo taipui yllättävän helposti. Odotimme, että se olisi tullut peliin yhtä kovaa kuin Äänekoskella", yhdeksän pistettä ja kuusi levypalloa 22.15 minuutissa kirjannut Lakaniemi sanoi.

Helsinkiläisillä oli välierien avauskamppailu hyppysissään perjantaina vieraskentällä. Huima nousi kotisalissaan kuitenkin 77–75-voittoon.

"Ehkä ToPo jännitti kotiavaustaan", Äänekosken päävalmentaja Mervi Nurmi mietti. "Me ainakin jännitimme omaa avaustamme", hän jatkoi.

Ensimmäistä kauttaan Huimassa ja kolmatta liigassa pelaava Lakaniemi sai valmentajaltaan kehuja.

"Hän pelaa koko ajan paremmin ja paremmin. Nooran kevät on ollut hyvä", Nurmi sanoi ja muistutti, että välieräsarja ei ole ohi, vaikka Äänekoskelta puuttuu enää yksi kiinnitys finaalipaikkaan.

ToPon päävalmentaja Kari-Pekka Klinga tutki välierän jälkeen tilastoja. Tarkkakätisenä takamiehenä aktiiviurallaan tunnettu valmentaja ei ollut uskoa silmiään.

"Jos heittää ottelussa 94 kertaa (kakkoset 20/71 ja kolmoset 4/23), pitää tehdä enemmän kuin 61 pinnaa", Klinga murehti.

ToPo rohmusi kamppailussa 67 levypalloa (32 hyökkäyspäässä ja 35 omalla korilla). Äänekosken vastaava saldo oli 46 (7/39).

"Tuolla levypallomäärällä lopputuloksen pitäisi olla jotain muuta kuin lähes 30 pinnan tappio", Klinga hämmästeli.

Helsinkiläisluotsin mukaan Huima ei tehnyt hänen joukkueestaan huonoa. Klinga sanoi, että he hoitivat sen ihan itse.

"En keksi esityksellemme mitään selitystä. Koko joukkue oli umpijumissa, se yllätti. Yleensä en korota ääntäni. Nyt yritin huutaa ja olla huutamatta, mikään ei auttanut."

Välieräsarja jatkuu torstaina Äänekoskella. ToPo lähtee otteluun selkä seinää vasten. Tappio tietäisi sitä, että urakka päättyy pronssipelissä.

"Meidän on noustava omalle tasollemme, se riittää. Jos emme nouse, niin jokaisen on mietittävä, mitä tekee jatkossa."

Kisahallin hahmo oli vierasjoukkueen Michaela Houser. Elohopeamaisen nopea pelinjohtaja vartioi ToPon Dionne Poundsin aseettomaksi, ehti joka paikkaan ja iski 21 pinnaa.

Torpan onnistuja oli Heta Korpivaara, joka viimeisteli 20 pistettä ja kahmi kahdeksan levyriä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!