Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

JYP nollaa rökeletappion nopeasti: "Ei se meidän hyvä juttu ole hävinnyt minnekään"

Kärpät nousi ottelusarjan suosikiksi muhkean kotivoittonsa ansiosta

Urheilu
 
kalle parkkinen lehtikuva
JYPin valmentaja Marko Virtanen joukkueensa pelin olevan kunnossa Oulun tappiosta huolimatta.
JYPin valmentaja Marko Virtanen joukkueensa pelin olevan kunnossa Oulun tappiosta huolimatta. Kuva: kalle parkkinen lehtikuva

Oulun Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki lupaa pitää joukkueensa maan pinnalla, vaikka JYP meni nurin maalein 8–3 jääkiekkoliigan välierissä pääsiäismaanantaina.

Rökäletulos heitti Kärpät saman tien suursuosikiksi viemään koko välieräsarjan.

Artikkeliin liittyvät

Jyväskylästä kuuluu vähän samanlainen kaiku mutta toisinpäin. JYP aikoo unohtaa tuon tuloksen yhtä nopeasti kuin se tulikin.

Kahdeksaan maaliin tarvittiin kolmea erää, mutta ottelun ratkaisemiseen ensimmäisessä erässä vain kuusi minuuttia. Siinä ajassa Kärpät hakkasi neljä maalia.

"On sama, voittaako 4–3 vai 8–3. Kaikki kolme ovat olleet ihmeellisiä pelejä", Marjamäki sanoi tiistaina, kun joukkue matkusti bussilla kohti Jyväskylää.

"Kärpillä onnistui kaikki. Pudotuspelien luonteeseen kuuluu, että tulee voitto tai tappio, on se unohdettava mahdollisimman pian", JYPin päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

Kärppien ja JYPin ottelusarja etenee kuin vuoristorata. JYP johti ensimmäistä välierää Oulussa 4–2 ottelun puolivälissä mutta hävisi 4–5.

Se oli JYPin suuri tilaisuus. JYP voitti kotiottelunsa jatkoerässä, kunnes tuli romahdus Raksilassa.

"Ei se meidän hyvä juttu ole hävinnyt mihinkään, kun pelasimme viidellä viittä vastaan. Pelin runko säilyi samana", Virtanen sanoi uskoa luoden.

Marjamäki kantaa hieman huolta ensimmäisen ja kolmannen ottelun päästetyistä maaleista. Yhteensä seitsemän takaiskua painui Oulun peleissä kotijoukkueen kassiin.

Kärpät voitti molemmat pelit, mutta noilla päästetyillä maaleilla voi lysti loppua.

"Kaksi laadukasta joukkuetta, kovat hyökkäykset ja ratkaisuarsenaali", Marjamäki sanoi ja tiesi heti alueet, joita kohentaa.

"Puolustuksen tylyyttä, jämäkkyyttä ja alivoimapeliä pitää parantaa."

JYPin Jani Tuppurainen tömäytti Kärppien kapteenin Lasse Kukkosen päin laitaa ensimmäisessä kohtaamisessa 47 sekuntia ennen loppua.

Kukkonen ei pelannut toisessa ja kolmannessa ottelussa, mutta nyt hän istui bussissa, kun Kärpät matkusti tiistaina Oulusta Jyväskylään.

"Lasse on aina mukana. Hän on kuin yksi valmentajista", Marjamäki sanoi ja piti mahdollisena, että Kukkonen jopa hyppäisi kaukaloon.

Kukkosen pelaaminen varmistuu vasta keskiviikkoisen aamuharjoituksen jälkeen.

Se on varmaa, ettei Kukkonen katso yhtään ylimääräistä ottelua sivusta, jos kunto antaa mahdollisuuden pelata. Vain alituiseen pörräävä ampiaisparvi pääkopassa voisi lykätä Kukkosen paluuta.

JYPin ja Kärppien välieräsarjaa vedetään E75-tiellä, jolla kuluu nelisen tuntia tai vähän yli taukojen takia. Matkustaminen ei ole mikään temppu, eikä sitä voi edes verrata NHL:n tai KHL:n etäisyyksiin.

"Tämä joukkue on tottunut matkustamaan", Marjamäki sanoi.

Lukon ja Tapparan sarjassa matkat eivät paina, mutta historia heittää painolastia sitäkin enemmän.

Raumalaiset ottivat vaadittavan syötönmurron maanantaina ja hakevat kolmatta kiinnitystä Äijänsuolla keskiviikkona.

Tilanne näyttä hyvältä sinikeltaisten silmälasien läpi, mutta Tappara nojaa historiaan, jos siitä on jotain apua.

Tappara ja Lukko ovat kohdanneet aiemmin neljästi pudotuspeleissä, ja Tappara on voittanut kaikki sarjat. Lähimmäksi Lukko pääsi viime keväänä, kun se nitkahti vasta seitsemännessä pelissä.

Kolmessa muussa sarjassa otteluvoitot ovat menneet Tapparalle 11–1. Lukon ainoa lohtu on pronssiotteluvoitto Tapparasta keväältä 1994.

Keskiviikon neljännet ottelut Lukko–Tappara ja JYP–Kärpät kello 18.30. Liigan ratkaisuottelut ovat nähtävissä Nelonen Pro -kanavilla ja Ruutu.fi-palvelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!