Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myrkynvihreän pikkutakin metsästys alkaa Augustassa

HS esittelee kauden ensimmäisen golfin arvoturnauksen kymmenen kiinnostavinta nimeä

Urheilu
 
Andrew Redington Getty Images
Tiger Woods ilmoittautui vasta viime viikolla tämän vuoden Mastersiin. Pääsiäismaanantaina hän kuitenkin kävi jo kentällä lyömässä muutaman harjoituslyönnin.
Tiger Woods ilmoittautui vasta viime viikolla tämän vuoden Mastersiin. Pääsiäismaanantaina hän kuitenkin kävi jo kentällä lyömässä muutaman harjoituslyönnin. Kuva: Andrew Redington Getty Images

Normaalioloissa tuskin kukaan pukisi päälleen niin myrkynvihreää pikkutakkia.

Torstaina alkavassa golfin Masters-turnauksessa se on kuitenkin huomattava voittajan symboli, jota tavoittelevat lähes kaikki maailman tämän hetken parhaat pelaajat.

Mukaan on kelpuutettu eri karsinta- ja valintajärjestelmän kautta 99 pelaajaa, joista kahden päivän jälkeen jatkoon pääsee 60 parasta ja pelaajat, jotka mahdollisesti jakavat samassa tuloksessa sijaa 60.

Masters pelattiin ensi kertaa vuonna 1934, ja vain sotavuosina 1943–1945 Augustan kentällä Georgiassa ei kilpailtu vihreästä takista ja sen mukanaan tuomasta kunniasta. Viime vuonna voittaja kuittasi runsaan 1,6 miljoonan dollarin, noin 1,5 miljoonan euron pääpotin.

HS esittelee Mastersin kymmenen kiinnostavinta, muttei välttämättä parasta pelaajaa.

1 Jordan Spieth

Vasta 21-vuotias Spieth on tällä hetkellä yksi golfin kuumimmista nimistä.

Suomalaisgolfari Toni Hakulan entinen opiskelukaveri Teksasissa on pelannut varmasti kauden PGA-kiertueella. Kolmesta edellisestä kisasta on tullut voitto ja kaksi kakkossijaa. Maailmanlistalla hän on noussut jo neljänneksi.

Viime vuonna Spieth sijoittui jaetulle kakkostilalle ruotsalaisen Jonas Blixtin kanssa.

2 Jimmy Walker

36-vuotias oklahomalainen johtaa Yhdysvaltojen ammattilaiskiertuetta. Hän oli ylivoimainen toissa viikonloppuna Texas Openissa.

Viime vuonna Walker jakoi kahdeksatta sijaa muun muassa Rory McIlroyn kanssa. Maailmanlistalla ensi kertaa kymmenen joukossa (10:s).

3 Rory McIlroy

Toukokuussa 25 vuotta täyttävä pohjoisirlantilainen tavoittelee kolmatta peräkkäistä major-voittoaan. McIlroy on voittanut urallaan kolme muuta majoria, muttei vielä kertaakaan Mastersia. Maailmanlistan ykkönen. Kannattaa seurata, miten hän hallitsee tasapainonsa jokaisen lyönnin jälkeen.

4 Bubba Watson

Watsonin kerrotaan opetelleen erikoiset kierrelyöntinsä lyömällä palloa oman kotitalonsa ympäri. Watson on myös yksi pitkälyöntisimmistä pelaajista; avauslyönti lentää helposti yli 300 metriä.

Watson, 36 on maailmanlistan kolmonen ja hän puolustaa voittoaan Mastersissa.

5 Ernie Els

Eteläafrikkalainen on joukon harvoja 1960-luvulla syntyneitä pelaajia (1969). Viime vuonna Els putosi kahden päivän jälkeen.

Els ei kuulu suosikkeihin, mutta hyvänä päivänä hän voi yltää korkealle. Voitti yllättäen The Openin Britanniassa kesällä 2012.

6 Phil Mickelson
Vasemmalta lyövä, mutta muuten täysin oikeakätinen Mickelson on kolminkertainen Masters-voittaja (2010, 2006, 2004). Hän on myös yksi 16 pelaajasta, jotka ovat voittaneet kolme majoria neljästä. Mickelsonin pelitapa on aggressiivisen näyttävä, eikä hän kaihda riskejä.

7 Miguel Ángel Jiménez
Jo 51-vuotias, Wienissä asuva espanjalainen on voittanut golfissa lähes kaiken, muttei koskaan yhtään majoria. Jiménez on sikareineen turnausten seuratuimpia ja suosituimpia pelaajia. Viime vuonna Jiménez oli mukana voittokamppailussa, mutta jäi neljänneksi.

8 Henrik Stenson

Kymmenes kerta toden sanoo tai sitten ei. Ruotsin ykköspelaaja on kokenut Masters-kävijä mutta jäänyt jostain syystä ilman menestystä. Viime vuoden 14:s sija on parasta, mihin viime sunnuntaina 39 vuotta täyttänyt Stenson on yltänyt. Ruotsalainen pelaaja ei ole koskaan voittanut yhtään majoria.

9 Dustin Johnson

Jääkiekkolegenda Wayne Gretzkyn vävy oli puoli vuotta sivussa kentiltä. Lehtitietojen mukaan Johnson kärysi kokaiinin käytöstä. Virallisen selityksen mukaan hän hoidatti tauolla henkilökohtaisia ongelmiaan. Johnsonista tuli tammikuussa poikalapsen isä. Maailmanlistalla hän on sijalla seitsemän.

10 Tiger Woods
Woodsin tilanne on hämmentävä. Woods on osallistunut tänä vuonna vain kahteen kisaan, ja hän on pudonnut maailmanlistalla sijalle 111. Woods on voittanut peräti 14 majoria. Ikänsä puolesta 39-vuotias Woods voisi pelata vielä pitkään huipulla. Selkävaivat ja niistä tulleet tekniikkaongelmat ovat syöneet itseluottamuksen. Woodsin voitto olisi nyt todellinen yllätys.

Nelonen Pro ja Ruutu-palvelu näyttävät Mastersin tapahtumat suorana 9.–12. huhtikuuta. Keskiviikkona pelattava par 3 -kilpailu näkyy klo 22 Suomen aikaa.


Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?