Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juuso Pulli tykitti jatkoerässä JYPin voittoon

Urheilu
 
Pasi Hautala
JYP JE. 2 Kärpät 1 Voitot 2–2

Läpimurtokauttaan pelaava puolustaja Juuso Pulli tykitti ajassa 73.23 JYPin voittoon ennakkosuosikki Kärpistä. 23-vuotias Pulli on vahva luistelija, ja mies nousee mielellään hyökkäyksiin mukaan. Nyt ratkaisu ei tullut nousulla, vaan Pulli ampui kaukaa Anssi Löfmanin pohjustuksesta.

"Kyllä tämä oli henkilökohtaisesti paras välieräpelini. Oli siinä pari vähän heikompaa ottelua", sanoi Valkealassa kiekkoilun aloittanut Pulli.

"Minulla ei ole mikään maailman kovin veto, mutta Jani Tuppurainen blokkasi hyvin Julius Junttilan. Pääsi vähän odottamaan, että ampuuko vai ei", jatkoi Pulli. Alkusyksystä näytti, että puolustaja tahkoaa kautensa Mestiksessä JYP-Akatemian riveissä, mutta kun tilaisuus liiganäyttöön tuli, oli Juuso Pulli valmis ottamaan paikkansa.

"Onnistuttiin nollaamaan hyvin se edellinen peli. Keskityttiin alivoimapeliin, eikä nyt edes paljon jäähyjä otettu."

Kaavaa rikottiin reippaasti joukkueiden neljännessä kohtaamisessa, sillä nyt ei maaleilla mässäilty aikaisempien otteluiden tapaan. Kumpikin Tarkin veljeksistä, Tuomas JYPin maalilla ja Iiro Kärppien veräjän suulla osoittivat, että heillä pää kestää. Katseet kohdistuivat erityisesti Tuomas Tarkkiin, joka ei ole onnistunut aikaisemmissa välieräpeleissä, mutta nyt kiekot tarttuivat JYPin torjujan hanskaan.

Kärpät loi enemmän painetta isäntien päätyyn, mutta suoraviivaisuus unohtui ja oululaiset kikkailivat vielä silloin, kun laukauksen jo piti lähteä. Varsinaisella peliajalla JYPillä oli toisessa erässä omat vahvat painostusjaksonsa ,ja kolmannessa erässä Miika Lahti oli lähellä saada sankarin viitan harteilleen. Lahden laukaus kilahti kuitenkin tolppaan Iiro Tarkin takana.

Ylivoimapeli on korostunut joukkueiden aikaisemmissa kohtaamisissa. Nyt turhia jäähyjä ei nähty, ja alivoimapelaaminen terästyi, kun laukaukset peitettiin tehokkaasti, ja maalin edustalla peli oli erityisesti JYPillä ryhdikkäämpää kuin aikaisemmin. Ensimäistä kertaa tässä sarjassa ei nähty ylivoimamaalia.

Kärppien tähtikenttä Julius Junttila, Joonas Kemppainen ja Joonas Donskoi, pelasi näyttävästi ja piti kiekkoa taitavasti ahtaissakin paikoissa. Kemppainen teki varsinaisella peliajalla Kärppien ainokaisen.

Ottelun avausmaalin rakensi JYPin nelosketju. Suoraviivaisena duunarina tunnettu Markus Poukkula näytti, että taitoakin löytyy työkalupakista. Poukkulan pohjatyö Markus Nenosen maaliin oli hieno.

Pasi Hautala
Jyväskylä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!