Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tomi Tuuha sai nimikkoliikkeensä

Rengasohjelman alastulo jää pysyvästi lajin sääntökirjaan

Urheilu
 
Tomi Tuuha
Tomi Tuuha

Telinevoimistelija Tomi Tuuhan nimi jää pysyvästi lajin historiaan.

Helsinkiläinen saa lajin sääntökirjaan ikuisiksi ajoiksi nimikkoliikkeensä, joka syntyi rengasohjelman päätteeksi maailmancupin osakilpailussa Ljubljanassa. Tuuha keri kaksoisvoltin taaksepäin kahdella ja puolella kierteellä ja seisoi alastulonsa.

Koska kukaan muu ei ole aiemmin tehnyt renkailla liikettä onnistuneesti, alastulo kantaa jatkossa nimeä Tuuha.

"Otan sen kunniahommana, että onnistuin siinä ensimmäisenä maailmassa. Ehkä joku nappaa sen joskus omaan ohjelmaansa", Tuuha kertoi.

Hän kokeili alastuloa huvikseen pari vuotta sitten. Tuuha yritti liikettä viime vuonna Kroatian maailmancupin osakilpailussa, mutta tuolloin se päättyi pyllähdykseen.

Tuuha ja muu maajoukkue kilpailee ensi viikolla EM-kisoissa. Siellä 25-vuotias voimistelija ei päätä rengasohjelmaansa nimikkoliikkeellään.

"Aloitan kisani renkailla. Heti sen jälkeen on vuorossa hyppy, johon keskityn täysillä", hypyn vuoden 2010 Euroopan mestari perusteli.

Tuuha on ensimmäinen suomalaismies, joka saa liikkeensä lajin sääntökirjaan. Naisten puolella Annamari Maaranen sai oman liikkeensä vuonna 2005 Melbournen MM-kisojen puomiohjelmassaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?