Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt punnitaan passarin juonikkuus

Hurrikaani-Loimaan Kalle Määttä on lauantaina alkavan loppuottelusarjan kokenein pelaaja

Urheilu
 
Martti Kainulainen Lehtikuva
Kalle Määttä muistuttaa, että loppuottelusarjassa Kokkolan Tiikerien vastaanotto pitää saada rikki ja pallot huolellisesti ylös.
Kalle Määttä muistuttaa, että loppuottelusarjassa Kokkolan Tiikerien vastaanotto pitää saada rikki ja pallot huolellisesti ylös. Kuva: Martti Kainulainen Lehtikuva

Lentopallo-ottelua ei voi voittaa ilman hyvää passaria.

Tämä on tullut todistetuksi tälläkin kaudella monta kertaa, kun rovaniemeläinen Kalle Määttä on tehnyt tulosta joukkuetovereineen Hurrikaani-Loimaan riveissä miesten Mestaruusliigassa. Määttä, 30, kuuluu taas seuratuimpiin pelaajiin, kun kevät huipentuu loppuottelusarjaan Kokkolan Tiikereitä vastaan.

"Tämä kausi on ollut opettavainen ja vaihteleva. On tullut ylä- ja alamäkiä, mutta pudotuspelit ovat sujuneet hyvin", sanoo Määttä.

Määtän joukkue jysäytti kovan paukun, kun se pudotti mestaruutta puolustaneen Vammalan Lentopallon kuudennessa välieräottelussa maanantaina. Passari Määttä on pitänyt huolta siitä, että Hurrikaani-Loimaan väkevimmille iskijöille on noussut laadukkaita palloja lyötäväksi. Yhteistyö varsinkin Vladimir Cedicin kanssa on toiminut. Serbialainen hakkuri on ollut kauden toistaiseksi tärkeimmillä hetkillä jäätävä.

"Cedic on huippuhakkuri. Passitempo on hänen kanssaan hitaampi kuin muilla hakkureilla, joiden kanssa olen pelannut, mutta Cedic käyttää ulottuvuutensa ja peliälynsä ansiosta hyvin vastustajan torjuntaa hyväkseen."

Määttä on lauantaina alkavan loppuottelusarjan kokenein pelaaja. Hän pelaa pääsarjassa jo 13. kauttaan. Puolangan Ryhdin kasvatti on pelannut liigaa aiemmin Oulun Ettassa ja Perungan Pojissa. Nyt on meneillään ensimmäinen kausi etelässä.

"Tarvitsin vaihtelua ja halusin vielä pelata hyvällä tasolla Suomessa. Oli helppo siirtyä sen jälkeen, kun Hurrikaani-Loimaasta oli otettu yhteyttä."

Määttä on voittanut urallaan kolme Suomen mestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin. Suomen cupissa hän on päässyt juhlimaan täysosumaa kerran, ja kahdesti hän on ollut toiseksi jääneen joukkueen miehistössä.

"Kolme mestaruutta ovat toistaiseksi parhaat pudotuspelimuistoni. Mestaruudet 2008 ja 2011 tuntuvat erityisen hyviltä, koska silloin olin pelaavana passarina."

Määttä ei ole pannut kaikkia korttejaan lentopallon varaan. Rovaniemellä pelatessaan hän ehti opiskella ammattikorkeakoulussa tietotekniikan insinööriksi ja tehdä osa-aikaisesti alan hommia pelaamisen ohessa.

Loimaalla hän on keskittynyt pelkästään lentopalloon.

"Välillä on tuntunut, että myös pääkoppa tarvitsisi kunnolla haastetta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!