Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisseurojen tulot europeleistä kasvavat

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
HJK juhli viime marraskuussa 2-1-voittoa Torinosta.
HJK juhli viime marraskuussa 2-1-voittoa Torinosta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Euroopan jalkapalloliitto Uefa jakaa entistä suuremmat rahamäärät seurakilpailuihin osallistuville jalkapalloseuroille. Merkittävästi kasvanut rahapotti ja Uefan solidaarisuusrahojen uusi rahanjakomalli tietää lisätuloja myös Mestarien liigan karsintoihin osallistuvalle Helsingin Jalkapalloklubille ja Eurooppa-liigan karsintoihin osallistuville SJK:lle, FC Lahdelle ja VPS:lle.

Uefa on sopinut rahanjaosta yhteistyössä eurooppalaisten seurojen liiton ECA:n kanssa kolmelle seuraavalle kaudelle (2015–2018).

Kaikille eurooppalaisille seuroille ja liigoille jaettava raha kasvaa 1,1 miljardista eurosta 1,6 miljardiin euroon kaudessa. HJK sai viime kaudella Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen pääsystä 1,3 miljoonaa euroa, tällä kaudella sama palkkio on kasvanut 2,4 miljoonaan euroon. Kun viime syksynä HJK sai voitosta Eurooppa-liigan lohkovaiheessa 200 000 euroa, saisi HJK tällä kaudella voitosta 360 000 euroa.

Mestarien liigan lohkovaiheeseen pääsystä maksettava palkkio on kasvanut vajaasta yhdeksästä miljoonasta eurosta 12 miljoonaan euroon.

SJK, FC Lahti ja VPS saavat Eurooppa-liigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta tuplasti kasvaneen palkkion, 200 000 euroa. Pelkästään tämä summa on FC Lahden ilmoitetusta vuosibudjetista 15 prosenttia.

Veikkausliigan mestarille maksettava raha on kasvanut 200 000 eurosta 250 000 euroon. HJK aloitti viime kaudella Mestarien liigan karsinnat toiselta kierrokselta, jolta maksettiin 175 000 euroa. Nyt sama palkkio on kasvanut 300 000 euroon, ja kolmannelta karsintakierrokselta saisi otteluparin hävinnytkin seura 400 000 euroa.

HJK:n toimitusjohtajan Aki Riihilahden mukaan suuntaus on hyvä.

"Se on hyvä, että Eurooppa-liigan ja Mestarien liigan välistä rahanjakoa on parannettu. Jokaisen pennin saaminen vaatii kuitenkin menestystä", Riihilahti sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?