Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK hyökkää usein nopeasti

Urheilu
 

HIFK:n pelaaminen perustuu nopeisiin suunnanmuutoksiin ja teräviin vastaiskuihin. Joukkue myös puolustaa tiiviisti. Tiivistäen voi sanoa, että IFK pyrkii ylittämään keskikentän nopeasti ja pääsemään hyökkäysalueelle.

"Olen tosi iloinen, että positiiviset suunnanmuutokset eli vastahyökkäyksiin lähtemiset näkyivät viime kaudella pelissämme niin hyvin. Harjoittelimme koko ajan kyseisen teeman ympärillä", päävalmentaja Jani Honkavaara sanoo.

Viime vuosina on puhuttu paljon pallonhallinnan merkityksestä ja siitä, että se on myös tapa puolustaa. Yksinkertaisesti sanottuna pitämällä palloa omalla joukkueella vastustaja ei voi tehdä maalia.

"Jalkapalloanalyytikot, jotka tykkäävät pallonhallintapelistä, kritisoivat pelaamistamme. Olen vähän eri mieltä siitä, että pallonhallinta on tapa puolustaa. Joukkue on jatkuvasti alttiina vastahyökkäyksille, jos se pyrkii ainoastaan pallonhallintaan. En halua oman joukkueeni pelaavan niin", Honkavaara täräyttää.

Honkavaara uskoo, että nopeasti hyökkäämisen ansiosta vastustajan pelaajapakka on helposti levällään ja etäisyydet ovat pitkiä. Se avaa kentälle tilaa.

"Vastahyökkäysvaihe on hyvin lyhyt. Pelaajamme osaavat tunnistaa, milloin on mahdollisuus tehdä maali ja milloin todennäköisyys pienenee ja kannattaa alkaa hallita palloa. Pidän toki kaikkia pelin vaiheita tärkeinä."

IFK:n pelitapaongelmat saattavat korostua silloin, jos vastustaja luovuttaa pallonhallinnan helsinkiläisille ja puolustaa syvällä omalla alueellaan. "Otan sen kohteliaisuutena, jos jokin joukkue lähtee meitä vastaan puolustamaan alhaalta. Se on positiivinen ongelma."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!