Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikko Ilonen jännitti jatkoon pääsyä

Paikka Mastersin viikonlopun kierroksille oli pienestä kiinni

Urheilu
 

Mikko Ilosen puttipeli heräsi eloon todennäköisesti liian myöhään golfkauden ensimmäisessä major-kilpailussa Mastersissa.

Ilonen oli tuloksessa +3 (74+73) ja vain lyönnin päässä arvioidusta cut-rajasta, kun hän oli pelannut toisen kierroksen loppuun perjantai-iltana Suomen aikaa Augusta National -kentällä Yhdysvalloissa.

Kun Ilosella oli kaksi reikää pelaamatta, hän oli tilanteessa +5 ja näytti jo käytännössä menettäneen mahdollisuudet selviytyä jatkokierroksille.

Kahdella viimeisellä reiällä Ilonen kuitenkin taisteli mallikkaasti ja upotti noin kahdeksan- ja kymmenmetriset birdieputit.

Kierroksen alkupuoliskolla Ilonen kärsi puttiongelmista torstain tapaan. Kenties kohtalokkaat takaiskut tulivat kentän lyhyehköillä par-5-väylillä (13 ja 15), joilta pelaajat poistuvat tyytyväisinä vain vähintään birdie-tuloksen jälkeen.

Ilonen löi molemmilla kakkoslyöntinsä veteen. Hän pelasti par-tuloksen 13:lla, mutta 15:llä tuli bogi. Kaikkiaan Ilosen tuloskortista löytyi kolme birdietä ja neljä bogia.

Kilpailun kärjessä 21-vuotias amerikkalainen Jordan Spieth piti järkähtämättömästi kiinni paikastaan.

Maailmanlistan nelonen pelasi avauskierroksen loistavasti 64 lyönnillä, ja varmat otteet jatkuivat perjantaina. Toisen kierroksen tulos oli lopulta 66, ja näin Spieth otti nimiinsä Mastersin kahden kierroksen ennätyksen 130. Edellinen oli peräisin vuodelta 1976.

Spieth uhmaa tällä menolla muitakin Mastersin tilastoja. Kolmenkymmenen viime vuoden aikana Mastersin on voittanut vain kerran pelaaja, joka on ollut johdossa avauskierroksen jälkeen. Tuolloin asialla oli Etelä-Afrikan Trevor Immelman vuonna 2008.

Vuosi sitten Spieth sijoittui ensikertalaisena toiseksi, ja nyt tahti enteilee voittoa.

 

Lisää Mastersista: hs.fi/urheilu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!