Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salibandyfinaaleihin radikaali muutos: Yksi finaalipeli Helsinkiin, joukkueille 100 000 euroa palkintorahaa

Salibandyliiga siirtyy ensi kaudella yhden loppuottelun sarjajärjestelmään. Tavoitteena on myydä iso areena Helsingissä täyteen.

Urheilu
 
Markku Ulander Lehtikuva
Suomi juhli salibandyn MM-kultaa Hartwall-areenassa 2010.
Suomi juhli salibandyn MM-kultaa Hartwall-areenassa 2010. Kuva: Markku Ulander Lehtikuva

Salibandyn miesten Suomen mestaruus voi ratketa tänään lauantaina Seinäjoella. SPV johtaa finaalisarjaa voitoin 2–1, ja tänään se voi juhlia kotikentällään seuran historian kolmatta Suomen mestaruutta.

SPV ja Happee pelaavat samalla viimeistä kertaa nykymuotoisen finaalin. Ensi kaudella niin miesten kuin naisten Suomen mestaruus ratkaistaan finaalisarjan sijaan yhdessä ottelussa.

Miesten ja naisten finaalit pelataan ensi vuoden huhtikuussa samana päivänä ja samassa hallissa Helsingissä. Pelipaikka on todennäköisesti joko Hartwall-areena tai Helsingin Jäähalli.

"Molempien hallien kanssa olemme neuvotteluissa loppusuoralla", sanoo Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi.

Hän lupaa uutisia paikasta pian, ehkä jo käynnissä olevien finaalien aikana.

Yhdellä finaalipäivällä on ennen kaikkea tarkoitus nostaa salibandyn kiinnostavuutta.

Fakta

Näin finaalit pelataan

 Miesten salibandyliigan neljäs finaaliottelu SPV–Happee pelataan tänään kello 15.30 Seinäjoella. SPV johtaa voitoin 2–1. Mahdollinen viides finaaliottelu pelataan sunnuntaina 18. 4. Jyväskylässä.

 Naisten salibandyliigan toinen finaaliottelu Classic–SB-Pro pelataan kello 15.30 Tampereella. Classic johtaa finaalisarjaa 1–0. Kolmas finaali pelataan sunnuntaina 11. 4. Hämeenlinnan Elenia-areenalla kello 14. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

 Yle TV2 seuraa lauantain salibandyfinaaleja kello 15.25 alkaen.

Ruotsissa salibandyfinaalit on ratkaistu yhdessä ottelussa jo kymmenen vuoden ajan. Siellä finaalit ovat täyttäneet 14 000 katsojaa vetävän Tukholman Globen-areenan.

Haaponiemen visioissa finaalipäivä voisi olla samanlainen kuin vuoden 2010 MM-finaali. Tuolloin Hartwall-areena oli loppuunmyyty, ja salibandy oli päivän ykköslaji Suomessa.

"Jos pystymme luomaan jotain sen tyyppistä, silloin saavutamme lajille sellaista mitä emme saavuta nykyisellä mallilla."

Myös katsojatavoite on kunnianhimoinen.

"Virallinen tavoite asetetaan myöhemmin, mutta olkoon paikka Hartwall-areena tai HIFK:n halli, niin sen täytyy olla liki loppuunmyyty", Haaponiemi sanoo.

Pelien lisäksi finaalipäivän yhteyteen voi tulla esimerkiksi seminaareja, gaala ja seuratapahtumia. Ihmiset halutaan liikkeelle.

"Se olisi salibandypäivä, salibandykarnevaali."

Liiton ja liigan johto olisi halunnut yhden finaaliottelun sarjajärjestelmän käyttöön jo täksi kaudeksi. Seurojen epäilyjen takia hankkeessa otettiin vuoden aikalisä. Sen aikana on rakennettu malleja, miten seuroille korvataan muun muassa finaaliotteluista menettämänsä lipputulot ja näkyvyys kotipaikkakunnallaan.

"Olemme keränneet noin 100 000 euron potin, joka jaetaan neljän finaalijoukkueen kesken palkintorahoina", Haaponiemi sanoo. Jakosuhdetta ei ole vielä päätetty.

"Lisäksi hallitukseen on tulossa esitys, että puolivälierät ja välierät pelattaisiin paras seitsemästä -mallilla. Se toisi puolivälieriin ja välieriin lisää otteluita, ja myös siten pystyttäisiin korvaamaan menetettyjä lipputuloja."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!