Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsola torjui Tapparalle jatkoa

Kiihkeä ottelusarja siirtyi sittenkin vielä kerran Raumalle

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Tapparan maalivahti Juha Metsola pelasi huippuottelun. Ville Nieminen yritti tunkeutua maalille, mutta pysähtyi monen miehen voimin.
Tapparan maalivahti Juha Metsola pelasi huippuottelun. Ville Nieminen yritti tunkeutua maalille, mutta pysähtyi monen miehen voimin. Kuva: Vesa Koivunen
Tappara 2 Lukko 0 Voitot 2-3

Tapparan ja Lukon ottelusarja sai sittenkin jatkoa, vaikka hätäisimmät pitivät tätä otteluparia valmiina, kun raumalaiset johtivat 3–1.

Maalivahti Juha Metsola piti huolen, että nollapelillä Tappara ei voi hävitä. Jukka Peltola ja Josh Green takasivat hieman onnekkailla maaleillaan, että joukkueen bussi matkaa tänään lauantaina Raumalle.

Tappara voitti 2–0 ja kavensi tilanteen 3–2:een, kun Lukolla uupuu yhä yksi voitto Liigan loppuottelupaikasta.

"Aina sarjan katkaiseminen on vaikeaa. Olemme olleet siinä tilanteessa usein, eikä se koskaan ole helppoa", maalivahti Metsola sanoi.

Metsola torjui 22 kertaa ottelussa, jossa puolustajat peittivät hyvin laukauksia ja peli painui kaukalon nurkkiin turhankin usein.

"Ei meillä ollut mitään hävittävää. Mahdollisuuksia vain", Metsola sanoi varmaan neljä kertaa kamppailun päätyttyä.

Metsola on aito tamperelainen maalivahti, joka on siirtynyt Ilveksen puolelta Tapparaan ja siinä sivussa käynyt muun muassa naapurikunnan Lempäälän Kisassa, kun ura oli rakenteilla.

Nyt Metsola pelaa kolmatta kauttaan Tapparan ykkösmaalivahtina. Kaksi edellistä kevättä päättyivät loppuottelutappioihin Ässille ja Kärpille. Toistaiseksi tässä kahinassa ovat kortit jakamatta, vaikka Lukon tilanne näyttää melko valoisalta.

"Eiköhän siitä tiukka tule", Metsola sanoi Rauman ottelusta, johon voi lipunmyynnin käynnistää heti.

Tappara näytti ensi minuuteista lähtien, että tämä sarja ei ole ohi eikä edes lähellä sitä.

Kapteeni Jukka Peltola ohjasi ilmasta avausmaalin Pekka Jormakan keskityksestä, jos jalkapallotermi sallitaan. Sitä maalia on katsottu tällä kaudella enemmän kuin mitään muuta.

Video pyöri minuuttikaupalla, ja erotuomari Jari Levonen odotti kuulokkeet korvillaan, millainen viesti "pannuhuoneesta" tulisi.

Se oli selvä maali ja tärkeä viesti Lukolle. Mitään ei ole luvassa ilmaiseksi.

Tappara pystyi nostamaan fyysisyyttään tähän viidenteen kamppailuun. Taklaukset tömähtelivät alusta lähtien. Paine teki kiirettä Lukon puolustajille ja pelinavauksista tuli tavallista hätäisempiä.

Toisessa maalissa Tappara sai apuja, kun kiekko kimposi Mikko Kousan luistimesta maaliin. Green yritti vain saada kiekon maalin eteen, mutta se painuikin häkkiin.

Vain muutamaa sekuntia aikaisemmin Green kamppasi Henrik Forsbergin toisessa päässä, eikä jäähyä kuulunut.

Miten paljon Lukko kärsi siitä, päävalmentaja Risto Dufva?

"Ihan turha minun kärsimysnäytelmistä puhua. Mennyt mikä mennyt", Dufva sanoi tilanteesta, joka herätti keskustelua.

Tapparan päävalmentajan Jussi Tapolan mukaan Greenin maila vähän hipaisi Forsbergin pöksyjä.

Heikki Miettinen HS
Tampere

Huippuhetket: Tappara - Lukko 10.4.2015
Huippuhetket: Tappara - Lukko 10.4.2015
Tappara onnistui kaventamaan voitot 2-3:een oltuaan Lukkoa parempi Hakametsän perjantai-illassa. Nollapelin torjunut Tappara-vahti Juha Metsola oli illan avainhahmoja. Lukko saa uuden mahdollisuuden sarjan katkaisuun lauantaina Raumalla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!