Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärpät harppasi kohti finaalia

Joonas Kemppainen laukaisi Kärppien voittomaalin

Urheilu
 
Huippuhetket: Kärpät - JYP 10.4.2015
Huippuhetket: Kärpät - JYP 10.4.2015
Kärpät nappasi kolmannen kiinnityksen finaalipaikkaan oltuaan viidennessä välierässä lopulta selvästi JYPiä edellä. Oululaiset tehtailivat kamppailun kaikki maalit päätöserässä. Sarja on katkolla lauantaina Jyväskylässä.
Kärpät 4 JYP 0 Voitot 3–2

Jyväskyläläisen JYPin ja Oulun Kärppien kohtaamiset runkosarjassa päättyivät joka kerta vierasvoittoon. Pudotuspeleissä jokaisen kohtaamisen on vienyt kotijoukkue.

Vaikka perjantaiset loppulukemat olivat lopulta selvät, jäällä otteet olivat paljon tasaisemmat.

Kärpät ansaitsi voittonsa, sillä sen hyökkäyspelaaminen oli selvästi monipuolisempaa. Kärpät jauhoi omalla systeemillään, ja lopussa se palkittiin.

Voittomaali syntyi – kenenkäs muunkaan kuin JJJ-kentällisen vauhdittamana. Taiturimainen Joonas Donskoi näytti tällä kertaa fyysistä peliä taklaamalla järkälemäisen Mikko Luoman pois kiekosta ja syöttämällä Joonas Kemppaisen aivan avopaikkaan.

Hyvin pelanneella JYPin maalivahdilla Tuomas Tarkilla ei ollut mahdollisuutta torjua Kemppaisen tarkkaa lämäriä.

Isäntien toisen maalin viimeisteli puolustaja Adam Masuhr, joka pääsi vapaasti nousemaan Saku Mäenalasen loistavan syötön jälkeen maalille.

Mäenalanen pääsi yhdessä nuoren Sebastian Ahon, 17, kanssa kokoonpanoon, kun Lauri Marjamäki hyllytti – aivan aiheellisesti – pahasti flopanneet ulkomaalaiset Patrick Davisin ja Lukas Kasparin.

Kärppien pelisuunnitelma piti erinomaisesti myös johtoasemassa. JYP joutui hyökkäämään ahnaammin, mikä avasi Kärpille tilaa vastahyökkäyksiin.

Ben Maxwellin maalattua runsaat kaksi minuuttia ennen loppua ilmassa oli jo ratkaisun makua. Lopussa Mika Pyörälä iski loppulukemat tyhjiin.

Kapteeni Lasse Kukkosen poissaolon epäiltiin kallistavan vaakaa JYPin eduksi. Puolustuksesta on löytynyt kuitenkin uusia vastuunkantajia, joista etenkin Kärppien omat kasvatit Mikko Niemelä ja Markus Nutivaara ovat nostaneet tasoa kevään edetessä.

"Olemme kiinnittäneet huomiota pieniin asioihin. On tärkeää, että viisikko pysyy tiiviinä ja että etäisyydet ovat lyhyet. Näissä peleissä pärjää se, kumpi on kärsivällisempi", Niemelä sanoi.

Tommi Linna
Oulu

Joonas Kemppainen
Joonas Kemppainen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!