Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilonen oli ylpeä, ettei antanut periksi Mastersissa

Puttipelin tehottomuus suurin syy karsiutumiseen

Urheilu
 
Don Emmert AFP
Mikko Ilonen
Mikko Ilonen Kuva: Don Emmert AFP

Mikko Ilonen piti puttipelinsä epäonnistumista suurimpana syynä karsiutumiseen viikonlopun kierroksilta golfkauden ensimmäisessä major-kilpailussa Mastersissa.

Ilonen (74+73) putosi jatkosta täpärimmällä erolla eli yhdellä lyönnillä.

"Tämä kisa kaatui kyllä puttipelin tehottomuuteen. Augustan viheriöt ovat omaa luokkaansa nopeudessa, mutta sain hyvin niiden vauhdeista kiinni. Osuma palloon ei vain ollut tarpeeksi hyvä. Se vei tarkkuutta," Ilonen totesi tiedotteessa.

Kahdella kierroksella Ilonen puttasi yhteensä 59 kertaa, jolloin reikäkeskiarvoksi tuli 1,64. Kaikkien pelaajien vertailussa hän oli puolivälissä.

Selvä ykkönen puttitilastossa oli ylivoimaisen viiden lyönnin johdon napannut amerikkalainen Jordan Spieth (-14)

Hän puttasi vain 50 kertaa keskiarvolla 1,39.

Mastersin tilastot paljastavat, että Ilonen ei ollut parhaimmillaan muillakaan osa-alueilla. Avauslyöntien väyläosumaprosentissa hän hävisi Spiethille 57–71 ja viheriöosumissa 58–78.

Viime vuonna, uran toistaiseksi parhaalla kaudella, Ilosen väylä- ja viheriöprosentit olivat Euroopan-kiertueella 57 ja 66.

Karsiutumisesta huolimatta Ilonen löysi esityksestään paljon hyvääkin.

"Löin palloa paremmin kuin pitkään aikaan. Vaikka huonoja yksittäisiä suorituksia oli joukossa, missään vaiheessa en koomaillut tai ollut harhassa pelini kanssa. Siitä olen ylpeä, että en antanut missään vaiheessa periksi. Eväät huomattavasti parempiin tuloksiin ja sijoitukseen olivat olemassa", Ilonen sanoi.

Ilosen urakka päättyi energiseen tuuletukseen, koska toiveet jatkoon pääsystä nousivat hänen upotettuaan Augusta National -kentän viimeisellä viheriöllä lähes 10-metrisen birdie-putin.

Siitä alkoi tunteja kestänyt jännittäminen, joka ei tuottanut toivottua palkintoa.

 

Lisää Mastersista: hs.fi/urheilu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!