Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moilanen ja Bret Boko Vermon tähdet

Aliarvostettu ruuna oli ylivoimainen Helsinki-ajossa

Urheilu
 
Markku Ulander Lehtikuva
Ari Moilanen ohjasti Bret Bokon helppoon voittoon Vermon 7 000 euron päälähdössä.
Ari Moilanen ohjasti Bret Bokon helppoon voittoon Vermon 7 000 euron päälähdössä. Kuva: Markku Ulander Lehtikuva

Aliarvostettu, mutta silti ylivoimainen.

Sitä on Vermon ravien Helsinki-ajon ykköstähti Bret Boko.

Artikkeliin liittyvät

Lämminveristen päälähtö oli alusta loppuun Bret Bokon näytöstä. Ari Moilasella oli helppo työ ohjastaa 7-vuotias ruuna ykkösenä maaliin. Voittoaika 11,8a oli hevosen kauden paras.

Bret Boko jätti helposti taakseen mm. ennakkoon kohutun Outlaw Mercin, joka putosi Mika Forssin ohjastamana yllättäen vasta viidenneksi.

"Voitto lämmitti. Bret Bokoa ei ole oikein koskaan pidetty hyvänä, mutta se on silti voittanut paljon", sanoi Moilanen Bret Bokon uran 27. voitosta.

Yksi hevosen omistajista, nokialainen Tauno Hyriäinen, ei voinut pidätellä hymyään, kun Moilanen toi Bret Bokon voittajaesittelyyn.

"Sanon suoraan, mitä ajattelen. Bret Boko on ollut täysin aliarvostettu hevonen. Nytkin sitä oli pelattu voittajaksi vain kymmenellä prosentilla. Hevonen kyllä mainitaan, muttei ole arvostettu", sanoi Hyriäinen.

Viime kaudella Bret Bokolla oli 21 lähtöä, joissa se sijoittui peräti 19 kertaa kolmen joukkoon, joten mistään turhakkeesta ei ole todellakaan ole kyse.

Helsinki-ajon voitto toi Bret Bokolle kutsun vapun jälkeen ajettavaan Prix d'Etain Royal -kisaan.

"Valmentaja päättää", vastasi Moilanen kysymykseen, nähdäänkö Bret Boko Seinäjoen kutsukilpailussa.

Myöskään Hyriäinen ei aio käyttää omistajan ääntä, kun valmentaja Markku Nieminen päättää hevosen kilpailuohjelmasta. "Valmentajalla on vapaat kädet. Omistaja ei puutu", sanoi Hyriäinen.

Moilanen oli turvan mitan päässä myös suomenhevosten 7 000 euron pääpotista. Hallitseva ravikuningas Köppinen sai samana ajan kuin Tapsan Tähti 23,1a.

Köppinen ravasi vasta kauden kolmannen kisansa. Moilasen mukaan alkukausi lupaa hyvää myös elokuun alussa Joensuussa käytäviin Kuninkuusraveihin.

"Tämän kauden alku on mennyt paremmin kuin viime vuonna. Silloin Köppinen otti paljon laukkoja. Toivotaan, että kunto kestää", sanoi Moilanen.

Kumpi on parempi hevonen, Bret Boko vai Köppinen?

"Molemmat ovat rodussaan terävintä kärkeä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?