Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

JYP siirsi ratkaisun Ouluun

Urheilu
 
Henry Järvinen
Illan huippuhetket: JYP nujersi Kärpät ja venytti ratkaisua
Illan huippuhetket: JYP nujersi Kärpät ja venytti ratkaisua
JYP voitti Kärpät kotikentällään 4-3 ja venytti ratkaisun finaalipaikasta seitsemänteen otteluun.
JYP 4 Kärpät 3 Voitot 3–3

JYP oli jälleen kotihallissaan maalin verran parempi kuin Oulun Kärpät. Välieräsarjan kuudennessa kamppailussa ei aiempien JYP-voittojen tapaan tarvittu jatkoaikaa.

JYP oli sekoittanut tappio-ottelun jälkeen ketjukoostumuksia, mutta tärkein muutos oli kuitenkin peluutuksessa. Miika Lahden ketju, laidoilla Darryl Boyce ja Markus Poukkula, piti nyt huolen pelätyn Joonas Kemppaisen ketjun vartioinnista. Ainakin ottelun alkuhetkillä tämä tuntui sotkevan Kärppien pasmat ja jatkossakin Lahti tyylilleen uskollisesti oli elementissään vastustajan tähtimiesten loisteen himmentämisessä.

Vaikka ottelu oli jälleen äärimmäisen jännittävä, johti kotijoukkue kuitenkin kamppailua koko ajan avauserän ajasta 16.24 lähtien. Tuolloin Tuomas Pihlman latasi JYPin ensimmäistä kertaa johtoon, eikä kotijoukkue johdostaan enää luopunut.

Ryan Glenn oli hiljentänyt kotiyleisön avausmaalillaan. Edellisessä ottelussa kaikki korostivat avausmaalin merkitystä, mutta nyt se jäi laihaksi lohduksi oululaisille. Mikko Mäenpää ehti tasoittaa erän puolivälissä ennen Pihlmanin johto-osumaa.

Illan komein osuma lähti niinikään Pihlmanin mailasta.

Heti toisen erän alkajaisiksi raudanluja lyöntilaukaus upposi ilman maskia Iiro Tarkin vartioiman maalin yläkulmaan. Tässä vaiheessa Iiro Tarkki joutui jättämään kentän, kun Lauri Marjamäki käski varaveskari Tomi Karhusen maalille.

Kolmannen erän puolivälissä Miika Lahti teki voittomaaliksi jääneen 4–3 osuman Darryl Boycen mahtavasta esityöstä.

Ottelu ei ollut pelillisesti läheskään parhaita välieräsarjassa, jalka painoi jo molemmissa joukkueissa. Varsinkin JYP pelaa erittäin kuluttavaa kiekkoa.

Henry Järvinen
Jyväskylä

Janne Nousiainen Lehtikuva
Tuomas Pihlman
Tuomas Pihlman
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!