Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kohonen ratkaisi puujalkaharhautuksella

Mestaruuskannu palasi Seinäjoen Peliveljille välivuoden jälkeen

Urheilu
 
Timo Aalto Lehtikuva
SPV juhli, ja maalivahti Jarno Ihme kannatteli mestaruuskannua. SPV otti jo kolmannen Suomen mestaruutensa 2010-luvulla. Mikko Kohonen (keskellä) haroi hiuksiaan ilman mestaruuspipoa.
SPV juhli, ja maalivahti Jarno Ihme kannatteli mestaruuskannua. SPV otti jo kolmannen Suomen mestaruutensa 2010-luvulla. Mikko Kohonen (keskellä) haroi hiuksiaan ilman mestaruuspipoa. Kuva: Timo Aalto Lehtikuva
SPV je. 4 Happee 3 SPV mestari voitoin 3–1

Seinäjoen Peliveljien konkarihyökkääjä Mikko Kohonen räjäytti Seinäjoen Areenan yleisön riemuun, kun miesten neljännen salibandyfinaaliin jatkoerää oli pelattu kaksi ja puoli minuuttia.

Kohonen ohjasi pallon läheltä Jyväskylän Happeen maalivahdin Eero Kosonen ohi ja SPV:n 4–3-voittoon. Erinomaisen syötön tarjosi laidasta Jyrki Holopainen.

Maali oli ennalta mietityn kuvion tulosta.

"Se oli vanha puujalkaharhautus: askel sivuun ja takaisin, ja sain tilan. Se oli ainoa paikka koko pelissä ja hyvään kohtaan tuli", Kohonen myhäili.

Näin SPV juhli yhden välivuoden jälkeen kultamitaleja. Kaikkiaan mestaruuksia on SPV:llä nyt kolme. Edelliset ovat vuosilta 2012 ja 2013.

Tuorein mestaruus on erityinen etenkin Kohoselle. Hän murskasi maalillaan kasvattajaseuransa Happeen unelman toisesta perättäisestä mestaruudesta. Kohonen, 36, pelasi Happeessa kymmenen kautta ennen siirtymistä SPV:n riveihin. Finaalivastustaja oli täynnä Kohosen hyviä ystäviä.

"Olihan se tunteikas hetki, kun pelin jälkeen halattiin ja kiittelin heitä hyvästä finaalisarjasta", Kohonen myönsi.

Pelin jälkeen hän sai onnittelut myös veljeltään Mikalta, joka ehti Ruotsista seuraamaan finaalia. "Aivan upea juttu. Oli mukava halata velipoikaa."

Mikko Kohosen ura oli muutama vuosi sitten vaarassa loppua polvivaivojen takia, mutta nyt jalat ovat kunnossa ja peli maistuu.

Ura jatkuu SPV:ssä myös ensi kaudella, vaikka sopimusta ei vielä olekaan. Tavoite on selvä.

"Champions Cup puuttuu vielä kaapista. Niin hölmöltä kuin se kuulostaakin, ajatukset ovat oikeastaan jo siellä."

SPV oli finaalisarjassa selvästi kovempi joukkue. Jokaisessa voitossaan SPV oli päätöserässä parempi vähintään kahdella maalilla.

Valmentaja Tommy Koposelle SPV:n kolmas mestaruus merkitsi paljon, etenkin kun joukkueen pelitapaa on kritisoitu kauden aikana vanhentuneeksi.

"Finaalisarjassa paransimme joka pelissä. Tulos on tässä", Koponen totesi.

Vahvan loppukirin taustalla on Koposen mukaan satsaukset henkiseen ja fyysiseen valmennukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!