Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aika-ajo vei taas Räikkösen kisavaltit

Ferrari-kuljettaja ei saanut uusia renkaita toimimaan

Urheilu
 
johannes eisele afp
Kimi Räikkönen starttaa Shanghain osakilpailuun kuudennesta ruudusta.
Kimi Räikkönen starttaa Shanghain osakilpailuun kuudennesta ruudusta. Kuva: johannes eisele afp

Kimi Räikkönen on Jerezin ensimmäisistä talvitesteistä asti tiennyt, että tämän vuoden Ferrarilla pystyy ajamaan kärkipään lähtöpaikoista Grand Prix -kisoihin. Kolmen aika-ajohudin jälkeen suomalaistähden kantti on kovalla koetuksella.

Kiinan aika-ajofinaalissa kuudenneksi jäänyt Räikkönen marssi raskain askelin kansainvälisen tv-median haastatteluun. Italialaistoimittaja kysyi, onko hän vihainen, kun mahdollisuus oli parempaankin sijoitukseen.

"Luuletko, että olen tyytyväinen tähän?", Räikkönen vastasi.

"Ehkä en päässyt niin lujaa kuin halusin lämmittääkseni renkaat, koska Sauber oli siinä edessä. Mutta oli se yllätys, että kierroksen alku oli niin vaikea. Ajoin ensimmäisen nopean kierroksen käytetyillä renkailla, ja auto tuntui siinä mutkassa paremmalta kuin uusilla kumeilla."

"On mysteeri, että näin kävi, kun ajoitus oli pahin mahdollinen" Räikkönen pähkäili.

Kolmannen kerran tallikaverinsa päihittänyt aika-ajospesialisti Sebastian Vettel harmitteli, etteivät molemmat autot päässeet niihin asemiin kakkosriviin, mitä etukäteen lähdettiin hakemaan.

"Kimille tuli jotain pulmia saada renkaat toimimaan. Jos siinä tulee vaikeuksia, aika-ajossa se käy kalliiksi", Vettel evästi.

Kisaan Ferrari satsaa taas kaiken. Perjantaina kummankin kuljettajan pitkät vedot olivat erittäin vahvoja.

"Tärkeintä on saada hyvä startti. Näistä asemista lähteminen ei koskaan helpota elämää", Räikkönen muistutti.

Mercedes oli odotetun vahva yhden kierroksen nopeudeltaan. Lewis Hamilton ja Nico Rosberg junttasivat tallille kauden toisen eturivin ja brittitähti jatkoi Mercedeksen perättäisten paalujen ketjun jo 14 kisaan.

Maailmanmestari Hamilton on hämmentänyt tallikaverinsa Rosbergin revanssihaaveita mestaruustaistossa takomalla nyt kolmea paalua peräkkäin. Kiinan minimaalinen 0,042 sekunnin tappio sattui Rosbergiin kaikkein pahiten.

Rosbergiltä kyseltiin leikillään lauantain aika-ajon jälkeen, tykkääkö hän tulla lyödyksi, kun viime vuoden hallinnan jälkeen yliote on nyt selvästi Hamiltonilla.

"En tietenkään halua kuin voittaa koko ajan. Nyt tein lähes täydellisen kierroksen – se oli sellainen 99,5 prosentin kierros – mutta sekään ei vain riittänyt paaluun. Tilanteessa ei ole mitään uutta ja ihmeellistä. Täytyy muistaa, että viime vuonnakin Lewis otti neljä paalua viidestä ensimmäisestä aika-ajosta", Rosberg summaili.

Shanghain rata rankkoine jarrutuksineen ja kiihdytyksineen sopii luultavasti Hamiltonin ajotyylille paremmin kuin mikään muu paikka. Hamilton ottikin nyt jo viidennen paalunsa Kiinan kisaan – ja kolmannen peräkkäin. Viikonloppuna hän on ollut nopein kaikilla neljällä ajojaksolla.

Viidennestä ruudusta suomalaisten yhteisestä kolmannesta lähtörivistä starttaava Valtteri Bottas ei ollut juuri Räikköstä tyytyväisempi omaan aika-ajoonsa, vaikka pystyi sentään jättämään toisen Ferrarin taakseen.

Tappioputki tallikaveri Felipe Massalle kasvoi, ja ennen kaikkea auton peräpään pito-ongelmat toivat rypyt Williamsin suomalaiskuskin otsalle.

Ferrarin kanssa Williams pärjäsi aika-ajossa kohtuullisesti, mutta kisavauhdissa Bottas povaa pulmia tiimilleen.

"On hankalaa ennustaa kisasta mitään. Se ratkaisee paljon, miten saa renkaat kestämään. Jos pystymme siihen, voimme taistella Ferrarin kanssa, ja ainakin odotan, että olemme vahvempia kuin Red Bull", Bottas aprikoi.

Fred Dufour AFP
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!