Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mestarillista haistamista

Urheilu
 
Heikki Kulta
HS:n Formula 1 -asiantuntija

Lewis Hamiltonia ja Sebastian Vetteliä yhdistävät muutkin vahvuudet kuin huikea ajotaito ja ikuinen taistelutahto. Nämä mestarismiehet tuntuvat osaavan haistaa erinomaisesti etukäteen, missä heidän kannattaa ajaa kilpaa.

Kun Hamilton päätti kesällä 2012 vaihtaa McLarenilta Mercedekselle, liki kaikki asiantuntijat karsastivat ajatusta. Brittitähden katsottiin lähtevän vain rahan perään huonompaan tiimiin.

Nyt Hamilton niittää toista vuotta peräkkäin sitä arvokasta satoa, jota tuli kylvämään.

Eikä Vettelin vaisto tunnu olevan yhtään sen erehtyväisempi. Viime syksynä nelinkertainen mestari tyrmistytti F1-kentän ilmoitettuaan jättävänsä Red Bullin kesken sopimuskautensa ja loikkaavan Ferrarille. Red Bull oli menettänyt kilpailukykyään, mutta toisaalta Ferrari oli silloin aivan pohjamudissa.

Ojasta allikkoon Vettel ei kuitenkaan pudonnut. Ferrarin maaginen nousu tuntui starttaavan samalla hetkellä, kun Maranellon portit aukesivat saksalaistähdelle.

Nyt Vettel on ajanut kolme kisaa Ferrarilla, ja ollut joka kerta palkinnoilla. Se on jopa hurjempi tahti kuin Hamiltonilla oli 2013 kolmessa ensimmäisessä kisassa Mercedeksellä.

Juuri nyt näyttää, että Hamiltonin päävastus tämän vuoden MM-taistossa voisi Rosbergin sijasta ollakin Vettel.

Heikki Kulta
hs.urheilu@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!